Vocile din Dosarul Sucilă, expertizate la Cluj

60

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a trimis deja probele ce urmează să fie expertizate în dosarul în care este judecat poliţistul Adrian Sucilă şi mai urmează ca la laborator să ajungă şi înregistrările celor de la Petroşani.

sucilaLa termenul de luni de la Judecătoria Petroşani, magistraţii de la Petroşani au pronunţat un nou termen, pentru data de 10 martie. De asemenea, spune avocatul Daniel Tomescu, apărătorul poliţistului Adrian Sucilă, se aşteaptă şi rezultatele exertizei de voce solicitate în acest dosar. Adrian Sucilă, acuzat că l-a corupt sexual pe fiul minor al ex-viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, vrea să îşi dovedească nevinovăţia cu ajutorul unei expertize criminalistice asupra vocii şi vorbirii, efectuată de Laboratorul de Expertize Criminalistice Cluj, prin care să stabilească dacă interceptările audio (telefonice şi ambientale) sunt autentice şi dacă aceste discuţii au avut loc între părţi. Prin această expertiză se urmăreşte să se stabilească autenticitatea înregistrărilor audio, identificarea persoanelor după voce şi vorbire; verificarea suporturilor ce conţin înregistrările, dacă acestea sunt originale; verificarea înregistrărilor în vederea stabilirii dacă acestea au fost realizate odată cu desfăşurarea evenimentelor descrise în dosar, verificarea dacă înregistrările au fost efectuate de un echipament tehnic deţinut de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în condiţiile în care Adrian Sucilă contestă discuţiile telefonice.

Ridicat de la domiciliu în data de 4 iulie 2012, poliţistul Adrian Sucilă este judecat pentru corupere sexuală şi act sexual cu un minor. În acelaşi dosar, fiica fostului viceprimar, Mihaela Stoica, este judecată pentru complicitate la act sexual cu un minor şi corupere sexuală. Sucilă a fost arestat după o descindere a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, dar în cele din urmă nu s-a mai prelungit măsura de arestare preventivă, judecata având loc cu poliţistul în stare de libertate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *