Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste

Județul Hunedoara este unul dintre cele mai bogate din România, din punct de vedere turistic. De la parcuri naturale, monumente UNESCO, muzee spectaculoase și unice, capitata Daciei, Sarmizegetusa Regia , biserici, mănăstiri, parcuri tematice, până la izvoare cu apă termală, exploatate de hunedoreni, așa cum este și cazul stațiunii balneoclimaterice, Geoagiu-Băi.

În aceste ape termale, cu proprietăți miraculoase, s-au scăldat chiar romanii, care au și construit aici adevărate bazine, ce au rezistat până în zilele noastre. Băile de la Geoagiu datează din epoca romană fiind cunoscute și sub denumirea de băile termale romane Germisara, de la castrul roman cu același nume construit în apropierea lor. Băile termale se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate fiind construite într-o fâșie de de pământ înaltă. În apropierea lor se pot vedea și urmele unui drum roman pavat cu dale de piatră.  Această stațiune balneoclimaterică se bucură an de an, indiferent de sezon de mii de turiști, veniți din toate coluțurile țării, dar și din străinătate.

Cea mai veche biserică din piatră din România, la Densuș

Știați că, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Stațiunea Geoagiu – Băi, se află cea mai veche biserica din piatră din România? Este vorba despre Biserica Densus, în jurul căreia circulă o mulțime de povești. Se spune că în acest lăcaș de cult s-a slujit aproape 2.000 de ani, fără întrerupere, lucru ce o învăluie și mai mult în mister. Ba mai mult, oamenii locului mai spun și că aici ar fi trăit „urieși”, a căror prezență încă se mai face simțită în rândul celor din Țara Hațegului. Se spune despre acest lăcaş de cult că este construit pe ruinele unui templu dac închinat zeului Zamolxe, care apoi a trecut în posesia romanilor, odată cu colonizarea Daciei de către Traian. Templul dac a fost transformat apoi într-un templu închinat zeului Marte, unde romanii obișnuiau să facă sacrificii.

Informații complexe, pe Go Hunedoara

Mai multe informații despre aceste obiective turistice din județ, dar și despre altele mai puțin cunoscute sau renumite inclusiv peste hotare, puteți găsi și pe site-ul Go Hunedoara, platformă online ce își propune să promoveze toate destinațiile turistice din județ. Totodată, pentru că explorarea județului necesită și relaxare și odihnă. Pentru a veni în sprijinul turiștilor, care sunt în căutarea unui loc de cazare, al unui restaurant, bar au al unei cofetării, toți cei care dețin astfel de locații îți pot înscrie, pe site-ul www.gohunedoara.com, afacerea. Astfel, proprietarii de hoteluri, pensiuni, case de vacanță sau alte tipuri de cazare, restaurante, cofetării sau baruri, pot comunica mult mai ușor cu turiștii și își pot promova cu succes afacerea atât la nivel național, cât și internațional.

 

Go Hunedoara

Visit, eat, sleep&relax!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical