Viscolul a făcut pagube în Sarmizegetusa Regia. Un simbol al sit-ului UNESCO s-a prăbușit

Viscolul a făcut pagube în Sarmizegetusa Regia. Cel mai mare brad din incinta aşezării dacice s-a prăbuşit sub puterea vântului.

Arborele fusese plantat în urmă cu şapte decenii şi devenise un simbol al sit-ului UNESCO. „Astăzi e mai trist la Sarmizegetusa Regia. Bradul cel falnic s-a prăpădit. Stătea acolo, înfipt alături de un fag bătrân, de mai bine de 70 de ani. Stăteau la taclale, izolaţi de pădure şi se protejau unul pe celălalt. De primăvara până toamna, fagul cu frunzele lui bogate îl proteja pe brad. Iar iarna, bradul cu ramurile sale încărcate de nea, stătea în calea urgiilor, ferind fagul desfrunzit. Împreună, dacă ar fi putut vorbi, ar fi putut depăna istoria Sarmizegetusei din ultima jumătate de veac, iar lumea s-ar fi cutremurat de atâta nedreptate făcută acelui loc. N-au mai apucat, pentru că o vijelie l-a pus la pământ. Păcat”, anunţă Vladimir Brilinsky, administrator al Sarmizegetusei Regia, pe pagina sa de Facebook. Va fi plantat un alt brad, mai spune Vladimir Brilinsy.

 

FOTO: Sorin Zgăvîrdean

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara