(VIDEO) Stațiunea Râușor din Retezat așteaptă investiții. Problemele zonei de agrement din inima munților

173

La poalele Vârfului Retezat, cabanierii din Râușor se pregătesc de întâmpinarea turiștilor veniți în număr mai mare în sezonul rece, când stațiunea se trezește la viață.

Până atunci, puținii oaspeți ai zonei de agrement care ocupă circa 70 de hectare sunt invitați să admire priveliștile dominate de pădurile care împodobesc în culorile toamnei versanții de pe valea Râușorului.

Zona de agrement înființată în anii ´80 în Retezat, transformată în stațiune de iarnă în deceniile care au urmat – odată cu creșterea continuă a numărului pensiunilor și al caselor de vacanță din Râușor, se va extinde cu cel puțin o pârtie.

„Aceasta va fi amenajată, după concesionarea terenului, prin licitație, pe terenul ocupat de o pășune împădurită, în apropierea actualei pârtii din Râușor. Lucrările, care au primit avizele necesare pentru a putea fi scoase la licitație, vor avea loc în Zona de Dezvoltare Durabilă a parcului național, unde sunt permise astfel de investiții în dezvoltarea turismului”, susține primarul comunei Râu de Mori, Flavius Dilertea.

Turiștii vor mai avea de așteptat, cel puțin un sezon, extinderea pârtiilor din Râușor, dar și modernizarea infrastructurii rutiere spre stațiune. Drumul județean 686 Sântămărie Orlea – Râuşor, una dintre șoselele degradate din județul Hunedoara, este afectat și de lucrările la rețeaua de apă și canalizare din Râușor. A fost cuprins, însă, într-un proiect de reabilitare derulat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Reţeaua de energie electrică reprezintă și ea una din problemele stațiunii, fiind subdimensionată, astfel că penele de curent au avut loc frecvent în ultimii ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *