(VIDEO) Stația CFR din Simeria, de un an în șantier. Cum s-a lucrat la calea ferată

303

Modernizarea infrastructurii feroviare în perimetrul staţiei CFR din Simeria a început în toamna anului 2020, însă după un an de şantier sunt încă departe de a fi finalizate.

 

Niciunul dintre noile peroane ale nodului feroviar nu a fost finalizat, iar lucrările la clădirea de călători – un monument istoric vechi de peste un secol – nu au mai demarat.

Pasarela veche a gării a fost demolată, iar în prezent constructorii lucrează la amenajarea peroanelor liniilor 4 – 7. În afara şantierului, zona gării se înfăţişează dezolantă. Lucrările în staţia CFR din Simeria au fost încetinite în perioada aprilie – iunie 2021, după ce în 20 aprilie, au fost scoase la iveală, în cupa unui excavator, două bombe cu aruncător, provenite din Al Doilea Război Mondial.

A doua zi, alte două elemente de muniţie au fost găsite de muncitori în aceeaşi zonă, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a recomandat constructorilor să oprească lucrările în perimetrul unde au fost găsite proiectilele şi să angajeze o firmă specializată pentru cercetarea şi asanarea terenului. Lucrările executate de specialiştii unei societăţi din Bistriţa Năsăud au dus, în următoarele săptămâni la descoperirea unui adevărat arsenal din Al Doilea Război Mondial, cu peste 70 de elemente de muniţie, care cuprindea bombe cu aruncător de calibrul 120 mm, proiectile de tun, grenade, focoase de bombă, unele în stare de funcţionare, altele doar rămăşiţe provenite din explozii.

Staţia CFR Simeria, înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, este cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 (Arad) – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2023. Magistrala, parte a Coridorului Rin – Dunăre (Nord) va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Foto: Zhd.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *