VIDEO Revoltă în faţa Serviciului de înmatriculări, după ce şoferii au pierdut scutirile la taxa de mediu

daniel si ileanaOrdonanţa de guvern care anulează dispoziţia prin care erau scutite de taxa de mediu maşinile care au făcut obiectul partajului a intrat în vigoare din această săptămână. Schimbarea legislaţiei a luat pe nepregătite zeci de hunedoreni.

Oamenii şi-au întocmit documentaţia pentru a putea beneficia de scutirea de taxă, pe motiv că bunul a fost dobândit prin partaj, însă ajunşi la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor din Deva au avut surpriza neplăcută să afle că dosarele le sunt respinse.

Luni, înainte de ora 10 dimineaţa, angajaţii Serviciului de Înmatriculări Hunedoara au fost înştiinţaţi oficial că nu mai pot accepta dosarele de înmatriculare care vizează scutirea de taxă de mediu a maşinilor dobândite prin partaj. „S-a creeat un mecanism de eludare a plăţii timbrului, prin achiziţionarea unui autovehicol second-hand din spaţiul comunitar prin coproprietate, iar anterior înmatriculării acestuia, coproprietarii fac partajul pe cale notarială, prin bună învoială, a autoturismului respectiv. Se creează o discriminare a celor obligaţi la plata timbrului şi un prejudiciu adus bugetului de stat”, a fost motivarea anulării dispoziţiei.

În momentul în care funcţionarii au primit circulara, circa 20 de hunedoreni aşteptau să îşi înmatriculeze autovehiculele dobândite în urma partajului. Refuzaţi în ultimul moment, proprietarii maşinilor second-hand, siliţi acum să plătească taxe de mediu costisitoare, au reacţionat dur împotriva angajaţilor Serviciului de Înmatriculări.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BMEjjCRoZWw&autoplay=0]

Cei mai ghinionişti şoferi

„Funcţionarii mi-au dat chitanţa de numere preferenţiale, mi-au zis că îmi înmatriculează maşina, apoi a venit o doamnă care le-a spus că nu se mai iau maşinile la partaj, că a intrat în vigoare ordonanţa. Mi-a luat chitanţa din mână, mi-a pus apoi banii pe masă, mi-a lăsat actele şi mi-a zis că nu se mai fac. Mi-au mâzgălit şi cartea de identitate a maşinii. Apoi au zis că ei nu sunt de vină cu nimic, că abia au aflat de la Bucureşti de ordonanţă şi trebuie să se conformeze”, a povestit Ileana, o tânără venită luni dimineaţa cu dosarul la sediul Serviciului de Înmatriculări din Deva. Hunedoreanca are un Audi A4, dobândit prin partaj, pentru înmatricularea căruia ar fi urmat să fie scutită de o taxă de mediu de 24.200 de lei.

Daniel, un alt hunedorean cu maşina obţinută prin partaj, la notariat, nu a prins nici el „ultima ofertă” la înmatricularea fără taxa de timbru. „Cei care au fost înaintea mea şi-au putut înmatricula maşinile fără taxă. Mie mi s-a spus că nu se mai poate”, a povestit tânărul. Va trebui să achite acum, în plus, 2.000 de euro pentru înmatricularea unui Opel Vectra adus din Occident.

Au evitat taxa pe ultima sută de metri

Oamenii au cerut socoteală conducerii Serviciului de Înmatriculări Hunedoara şi au ameninţat că vor da în judecată instituţia. „Prin ordonanţă s-a abrogat articolul care permitea înmatricularea fără plata taxei de mediu, în cazul maşinilor dobândite prin partaj, fără să fie precizat ce partaj. Nu se mai face înmatriculare fără plata timbrului de mediu. Luni dimineaţa, s-au făcut patru înmatriculări, până când lucrătorii serviciului au luat act de această decizie”, a precizat comisarul şef Constantin Copaci, de la Serviciul de Înmatriculări Hunedoara.

Potrivit acestuia, din primăvara acestui an şi până în prezent 500 de hunedoreni şi-au înmatriculat maşinile fără a plăti taxa de mediu, folosindu-se de tertipul partajului.

Comentarii FB

comentarii
6 thoughts on “VIDEO Revoltă în faţa Serviciului de înmatriculări, după ce şoferii au pierdut scutirile la taxa de mediu

 1. pogo

  e foarte corect cum au procedat nenea militieni :), nu-i cinstit alti sa plateasca taxa si alti sa o evite 🙂 poate imi iau injuraturi dar sunt platitor de taxa si asta e parerea mea 😀 …singura solutie bulgarica la 5000E taxa

  1. Alin Barna

   Daca e intr-adevar asa, imi cer scuze jurnalistului si transmit felicitari pentru “inspiratie” proprietarei. Nasol moment, sper sa reusiti sa rezolvati cumva anomalia! Succes!

   1. Daniel Guţă Autorul articolului

    hai mai aline, vezi? te-a luat valul. ai si tu mai multa incredere in presa 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului