(VIDEO) Primii kilometri de asfalt în Cernișoara – Florese, Ținutul Pădurenilor

1114

Primii kilometri de asfalt ai drumului care traversează satul Cernişoara Florese (comuna Bunila) din Ţinutul Pădurenilor şi urcă spre Vadu Dobrii au fost turnaţi în această săptămână.

Aşezarea de pe valea Vălăriţei, aflată la 30 de kilometri de Hunedoara, va deveni astfel mai accesibilă turiştilor care explorează regiunea satelor arhaice ale pădurenilor.

De doi ani se lucrează la modernizarea drumului comunal DC 103A Vălari – Cernişoara Florese – Vadu Dobrii, în lungime de 13 kilometri, o investiţie de circa şase milioane de lei finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Deşi asfaltarea în Cernişoara Florese a început abia în aceste zile, constructorii au termen de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an.

Cea mai dificilă porţiune, pe care lucrările sunt într-un stadiu mai puţin avansat, porneşte de la marginea satului Cernişoara – Florese şi urcă pe o distanţă de circa opt kilometri, spre Vârful Muncelu (1.140 de metri), aflat la circa 3 kilometri de Vadu Dobrii

În zona vârfului din Munţii Poiana Ruscă, dumul local se intersectează cu Drumul Judeţean 687E Bunlia – Vadu Dobrii, care este impracticabil cu autoturismele.

Autorităţile judeţene anunţau recent că nu au fonduri pentru repararea drumului judeţean, pe cei trei kilometri, astfel că mulţi dintre şoferii care aleg să folosească acest drum pentru a ajunge la Vadu Dobrii vor trebui să se întoarcă de la capătul lui.

Foto: Zhd.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.