(VIDEO) Inundații în Deva. Parcul Bejan, sub ape

2229

Ploile torențiale au produs inundații în mai multe zone din Deva și în satele din împrejurimi.

În Deva, Parcul Bejan a fost inundat pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, iar accesul în interiorul zonei de agrement a fost oprit publicului din motive de siguranță. Aleile, locurile de joacă și țarcurile animalelor au ajuns sub ape. La marginea parcului se află un dig, menit să regularizeze cursul pârâurilor din zonă, pentru a atenua efectele apelor scurse de pe versanți, însă apele s-au revărsat peste marginile acestuia.

Mai multe străzi din Deva au ajuns și ele sub ape, iar circulația mașinilor a fost îngreunată. Pompierii au intervenit în ajutorul unor localnici din satul Almașu Sec, învecinat municipiului, ale căror gospodării și beciuri au fost inundate.

 

Ploile torențiale produc frecvent inundații în Deva. Autoritățile locale susțin că în prezent, sistemul de canalizare nu poate face față cantităților mari de apă pluvială și scurgerilor de pe dealurile din împrejurimile municipiului. Adesea, zonele Bejan, Bălcescu și centura Devei (DN 7 – Calea Zarandului) sunt cele mai afectate în urma ruperilor de nori, iar nivelul apei pe străzi ajunge la 20 – 30 de centimetri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *