VIDEO Încă 60 de kilometri ai autostrăzii Deva – Sibiu vor fi inauguraţi

autostradaLuna decembrie va fi una istorică pentru judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu. Trei loturi ale autostrăzii Orăştie – Sibiu vor fi inaugurate cu mare fast.

Hunedorenii au de aşteptat mai puţin de o lună pentru a circula pe autostradă între Deva şi municipiul Sebeş. Surse oficiale susţin că inaugurarea loturilor 1, 2 şi 4 de pe autostrada Orăştie -Sibiu se va realiza în prima jumătate a lunii decembrie. Primul lot al autostrăzii A1, între Orăştie şi Vinţişoara este finalizat. În următoarele zile, constructorii tronsonului de 24 de kilometri îi aşteaptă pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a face recepţia lucrării. Loturile 2 şi 4 ale autostrăzii, aflate în judeţele Alba şi Sibiu, sunt finalizate în aproape în totalitate. Doar lotul al treilea al autostrăzii A1, care leagă judeţele Alba şi Sibiu, va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor.

Trei tronsoane gata în trei judeţe

Primul lot al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost executat de Strabag. În zilele trecute a fost rezolvată şi ultima problemă tehnică înaintea finalizării tronsonului, respectiv mutarea reţelelor electrice ale Transelectrica şi Enel. O altă problemă a fost descărcarea arheologică de pe şantiere, care a durat 8 luni, faţă de 3 luni prognozate iniţial. Autostrada Orăştie – Vinţul de Jos are legături cu DN7 la Şibot şi la Vinţişoara, iar valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA. Au fost construite 28 de poduri şi pasaje şi 37 de podeţe. Pentru realizarea acestui lot au fost excavaţi 9 milioane de metri cubi de pământ şi au fost turnaţi 330.000 de tone de asfalt.

Al doilea lor al autostrăzii, care va fi dat în folosinţă în luna decembrie, are circa 20 de kilometric şi se întinde între Vinţişoara şi Cunţa. Cuprinde şi centura Sebeşului, iar la ieşirea de pe autostradă, în Cunţa, a fost construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât în primăvara anului viitor. Valoarea lucrărilor la lorul doi al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost de circa 380 de milioane de lei, fără TVA, acestea fiind realizate de Straco Grup SRL şi Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul patru al autostrăzii Orăştie – Sibiu, care va fi de asemenea inaugurat până la sfârşitul acestui an, leagă localităţile Sălişte şi Sibiu, având o lungime de 17 kilometri.  Este realizat de asocierea Astaldi SpA – Euro Construct Trading 98 SRL (Romania) – Astalrom SA, în baza unui contract de circa 480 de milioane de lei, fără TVA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic