VIDEO Încă 60 de kilometri ai autostrăzii Deva – Sibiu vor fi inauguraţi

autostradaLuna decembrie va fi una istorică pentru judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu. Trei loturi ale autostrăzii Orăştie – Sibiu vor fi inaugurate cu mare fast.

Hunedorenii au de aşteptat mai puţin de o lună pentru a circula pe autostradă între Deva şi municipiul Sebeş. Surse oficiale susţin că inaugurarea loturilor 1, 2 şi 4 de pe autostrada Orăştie -Sibiu se va realiza în prima jumătate a lunii decembrie. Primul lot al autostrăzii A1, între Orăştie şi Vinţişoara este finalizat. În următoarele zile, constructorii tronsonului de 24 de kilometri îi aşteaptă pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a face recepţia lucrării. Loturile 2 şi 4 ale autostrăzii, aflate în judeţele Alba şi Sibiu, sunt finalizate în aproape în totalitate. Doar lotul al treilea al autostrăzii A1, care leagă judeţele Alba şi Sibiu, va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor.

Trei tronsoane gata în trei judeţe

Primul lot al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost executat de Strabag. În zilele trecute a fost rezolvată şi ultima problemă tehnică înaintea finalizării tronsonului, respectiv mutarea reţelelor electrice ale Transelectrica şi Enel. O altă problemă a fost descărcarea arheologică de pe şantiere, care a durat 8 luni, faţă de 3 luni prognozate iniţial. Autostrada Orăştie – Vinţul de Jos are legături cu DN7 la Şibot şi la Vinţişoara, iar valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA. Au fost construite 28 de poduri şi pasaje şi 37 de podeţe. Pentru realizarea acestui lot au fost excavaţi 9 milioane de metri cubi de pământ şi au fost turnaţi 330.000 de tone de asfalt.

Al doilea lor al autostrăzii, care va fi dat în folosinţă în luna decembrie, are circa 20 de kilometric şi se întinde între Vinţişoara şi Cunţa. Cuprinde şi centura Sebeşului, iar la ieşirea de pe autostradă, în Cunţa, a fost construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât în primăvara anului viitor. Valoarea lucrărilor la lorul doi al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost de circa 380 de milioane de lei, fără TVA, acestea fiind realizate de Straco Grup SRL şi Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul patru al autostrăzii Orăştie – Sibiu, care va fi de asemenea inaugurat până la sfârşitul acestui an, leagă localităţile Sălişte şi Sibiu, având o lungime de 17 kilometri.  Este realizat de asocierea Astaldi SpA – Euro Construct Trading 98 SRL (Romania) – Astalrom SA, în baza unui contract de circa 480 de milioane de lei, fără TVA.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie