(VIDEO) În sfârșit… Drumul de pe malul Lacului Cinciș este reparat

1382

Drumul de pe malul Lacului Cinciș a intrat în șantier și va fi reparat, după ce, încă din 2018 constructorii nu au putut interveni pe ea, din cauza lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare.

La începutul lunii august, Consiliul Județean Hunedoara a preluat în administrare sectorul de șapte kilometri din Drumul Județean 687D, de la Primăria Teliucu Inferior, care în ultimii patru ani a derulat proiectul la rețeaua de utilități.

Lucrările vizează eliminarea denivelărilor apărute pe carosabil din cauza stării avansate de degradare a șoselei, turnarea unor covoare asfaltice și aducerea drumului la un nivel acceptabil de siguranță și confort.

Autorităţile au înscris drumul turistic pe lista principală a proiectelor care primesc finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Costul reabilitării a 15 kilometri din drumul judeţean, între Hunedoara și Lacul Cinciș, a fost estimată de 28,6 milioane de lei.

Şoseaua Lacului Cinciş a fost construită la începutul anilor ´60, odată cu amenajarea hidrografică Lacul Cinciş şi a barajului Cinciş – Cerna.
Lacul de acumulare Cinciş a fost înfiinţat la începutul anilor ´60, odată cu construcţia barajului său. În timpul amenajării hidrografice au fost inundate satele Cinciş-Cerna, Valea Ploştii, Baia Craiului, Moara Ungurului şi Ciuleni de pe valea râului Cerna. Acumularea a avut rolul de a asigura alimentarea cu apă a combinatului siderurgic şi a municipiului Hunedoara, iar în prezent este considerat una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din vestul ţării.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.