(VIDEO) Două mașini au ars ca torțele la poalele Sarmizegetusei Regia

Un incendiu izbucnit la una dintre autoturismele oprite în parcarea sitului arheologic Sarmizegetusa Regia s-a dezvoltat cu repeziciune şi s-a extins la un alt autovehicul parcat în apropiere.

„Cetatea dacică este amplasată într-o zonă de munte, echipajele de intervenţie specializate în stingerea incendiilor ale Detaşamentului de pompieri Orăştie, parcurgând aproximativ 30 de kilometri până la locul în care se dezvolta arderea. În incendiu au fost distruse în totalitate cele două autoturisme. Exista pericolul extinderii incendiului şi la alte autoturisme, însă jandarmii aflaţi în paza obiectivului arheologic i-au avertizat pe turiştii aflaţi în sit, care au reuşit să mute maşinile la timp”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nefiind rănit sau intoxicat cu fum. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică a unui autoturism, au stabilit reprezentanții ISU Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului