(VIDEO) Cum arată stația CFR Deva, după patru ani de lucrări la infrastructura feroviară

4806

Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare în staţia CFR Deva au început în primăvara anului 2018, dar sunt încă departe de finalizare. Peroanele au fost construite, însă liniile 1 şi 2 şi noua pasarelă din gara Devei, montată în urmă cu doi ani, nu sunt încă funcţionale.

Clădirea de călători, veche din 1985, a intrat în şantier în vara anului trecut şi este transformată într-un schelet de beton uriaş, înconjurat de garduri de protecţie. Pentru a ajunge la peroane şi la casa de bilete, călătorii ocolesc gara.

Potrivit proiectului, la parter şi la etajul 1 al clădirii vor fi amenajate săli de aşteptare, grupuri sanitare, spaţii comerciale şi birouri de informaţii şi bilete, iar separat de holul principal se va crea o zonă de birouri cu accese individuale. Etajul al doilea va fi recompartimentat, iar deasupra lui va fi realizat, parţial, al treilea etaj, care va funcţiona ca spaţiu expoziţional. Pentru accesul la etajele 2 şi 3, unde se vor amenaja spaţiile pentru diverse activităţi culturale, întruniri, expoziţii, se va monta un lift în exteriorul clădirii, un lift panoramic, din sticlă, cu vedere spre cetate.

Termenul estimat de finalizare a investiţiei la întreg tronsonul feroviar Simeria – Gurasada, inclusiv lucrărilor derulate în staţia CFR Deva este anul 2023. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş. Investiţia face parte din proiectul de refacere a căii ferate Simeria – Arad, parte din Coridorul Feroviar Rin-Dunăre Nord.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “(VIDEO) Cum arată stația CFR Deva, după patru ani de lucrări la infrastructura feroviară

  1. Adi Egri

    Ati uitat sa precizati faptul ca, de vre-o 6-7 luni, lucrarile la cladirea garii au fost sistate. Practic au adus cladirea la stadiu de schelet si asa e de la sfarsitul anului trecut.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.