(VIDEO) Cum arată Centrul istoric al Devei, la un an de la începerea lucrărilor de reabilitare

2588

Centrul istoric al Devei a intrat în şantier în vara anului trecut. Investiţia de 4,5 milioane de euro, finanțată de Uniunea Europeană, prevede reabilitarea Pieţei Unirii şi a împrejurimilor sale. Aleile sunt pavate cu piatră naturală și vor fi amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal.

Proiectul vizează şi instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă şi un sistem inteligent de parcare. „În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi”, informa Primăria Deva.

Lucrările la infrastructura rutieră au blocat, în aceste zile, accesul în parcarea cu plată din zona primărei, iar șoferii își găsesc cu greu locuri de parcare pe străzile din împrejurimi. Florin Oancea, primarul Devei, susține încă că până la sfârșitul lunii iunie, constructorii vor finaliza sectorul rutier din zona clădirii primăriei, astfel încât să poată fi redeschis traficul spre parcarea cu circa 150 de locuri.

Primăria și o firmă din capitală au semnat în decembrie 2020 contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare a zonei centrale din Deva, în valoare de 17 milioane de lei, fără TVA. Termenul de finalizare al proiectului a fost stabilit la 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţia lucrărilor). Astfel, investiția ar trebui realizată până la finalul acestui an.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “(VIDEO) Cum arată Centrul istoric al Devei, la un an de la începerea lucrărilor de reabilitare

  1. Centrul vechi

    Un an de zile ca să refaci o zonă de circa 200 metri lungime! Vai și-amar de ea administrație locală!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.