(VIDEO) Balta Săulești renaște din țărână. Imagini spectaculoase

2904

Balta Săulești, secată aproape complet în ultimii ani, în timpul lucrărilor la noua magistrală feroviară Simeria – Arad (KM 614), revine „la viață”. Apele izvoarelor sale s-au întins tot mai mult peste terenul transformat în pășune după asanarea parțială a lacului, iar păsările sălbatice au revenit pe luciul acestuia.

Balta Săulești a fost unul dintre locurile preferate ale pescarilor hunedoreni, însă în ultimii ani o parte din suprafața ei a fost ocupată de șantierul feroviar întins pe mai multe hectare. La Săulești, unde magistrala feroviară din vestul României se intersectează cu calea ferată Hunedoara – Simeria, a fost construit un pod feroviar pe linia secundară, care traversează ruta de mare viteză și au fost reamenajate podurile căii ferate Simeria – Arad,

 

O parte a terenului a fost ocupată de şantierul feroviar. Restul întinderii a devenit o păşune, pe care din loc în loc au rămas pâlcuri de stuf.
Lucrările derulate în zonă au început în 2017 sunt cuprinse în proiectul de modernizare a sectorului ferovia Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul în valoare de 2,63 miliarde de lei a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este anul 2023.

Balta în anii 2020 și 2018.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *