VICTIMA SISTEMULUI MEDICAL – O deveancă e somată să achite un împrumut ilegal luat de o asistentă medicală

DSC_0304O pensionară din municipiul Deva a trecut printr-un adevărat şoc în momentul în care s-a trezit somată să plătească peste 6.000 de lei despăgubiri pentru un credit pe care în 2007, o asistentă medicală l-a luat în numele ei cu acte false.

Georgeta Petre (59 de ani) a primit somaţia prin poştă, de la o societate care se ocupă cu recuperarea creanţelor. „Vă informăm că începând cu data primirii prezentei notificări, dvs. trebuie să achitaţi datoria în valoare de 6330,21 lei, împreună cu posibilele drepturi, dobânzi şi beneficii prezente şi ulterioare în contul Kruk România SRL, care acţionează în numele creditorului”, este înştiinţarea primită de către deveancă. Datoria care i-a fost imputată pensionarei s-a acumulat în urma unui credit luat ilegal de o asistentă medicală, în numele ei, în urmă cu şapte ani. Elena Părău, angajată la spitalul TBC din municipiul Deva, a fost trimisă între timp în judecată, pentru fals şi înşelăciune, însă dosarul nu a fost soluţionat cu sentinţă definitivă.

Bani pe seama suferinzilor

„În 2007 am fost internată pentru două săptămâni la spitalul TBC din Deva, unde asistentă şefă era Elena Părău. I-am dat actele personale, nu ştiu ce a făcut cu ele, dar m-am trezit câteva luni mai târziu că mi se trage din pensie, câte 100 de lei lunar. Am fost la Casa de pensii şi am aflat de creditul pe care ea l-a făcut la CEC Bank în numele meu. Am reclamat-o atunci la Poliţie şi lucrurile s-au lămurit. Alţi 10 – 15 foşti pacienţi ai acesteia erau în situaţia mea”, a povestit Georgeta. Sistenta a fost între timp trimisă în judecată şi chiar condamnată la închisoare cu suspendare, de instanţa Judecătoriei Deva, dar sentinţa nu a rămas definitivă. Victima înşelăciunii a crezut că situaţia s-a clarificat. „Zilele trecute m-am trezit însă cu somaţia de plată şi m-am speriat. Mă tem să nu trebuiască să dau banii, pentru că aş rămâne pe drumuri. Am fost la asistenta care luase creditul în numele meu şi mi-a zis să stau liniştită că, speră ea, poate i se va prescrie fapta”, a povestit Georgeta. Pensionara a depus o nouă reclamaţie la Poliţie, sperând că de data aceasta i se va face dreptate.

Cazul Georgetei Petru nu e singurul din judeţ în care angajaţii din sistemul sanitar au profitat tocmai de suferinţa pacienţilor lor pentru a obţine bani. Recent, zece persoane, dintre care doi medici oncologi şi mai mulţi farmacişti, au fost arestaţi pentru că au decontat ilegal sute de reţete medicale întocmite în numele unor bolnavi de cancer, fără ca aceştia să ştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament