VICTIMA SISTEMULUI MEDICAL – O deveancă e somată să achite un împrumut ilegal luat de o asistentă medicală

DSC_0304O pensionară din municipiul Deva a trecut printr-un adevărat şoc în momentul în care s-a trezit somată să plătească peste 6.000 de lei despăgubiri pentru un credit pe care în 2007, o asistentă medicală l-a luat în numele ei cu acte false.

Georgeta Petre (59 de ani) a primit somaţia prin poştă, de la o societate care se ocupă cu recuperarea creanţelor. „Vă informăm că începând cu data primirii prezentei notificări, dvs. trebuie să achitaţi datoria în valoare de 6330,21 lei, împreună cu posibilele drepturi, dobânzi şi beneficii prezente şi ulterioare în contul Kruk România SRL, care acţionează în numele creditorului”, este înştiinţarea primită de către deveancă. Datoria care i-a fost imputată pensionarei s-a acumulat în urma unui credit luat ilegal de o asistentă medicală, în numele ei, în urmă cu şapte ani. Elena Părău, angajată la spitalul TBC din municipiul Deva, a fost trimisă între timp în judecată, pentru fals şi înşelăciune, însă dosarul nu a fost soluţionat cu sentinţă definitivă.

Bani pe seama suferinzilor

„În 2007 am fost internată pentru două săptămâni la spitalul TBC din Deva, unde asistentă şefă era Elena Părău. I-am dat actele personale, nu ştiu ce a făcut cu ele, dar m-am trezit câteva luni mai târziu că mi se trage din pensie, câte 100 de lei lunar. Am fost la Casa de pensii şi am aflat de creditul pe care ea l-a făcut la CEC Bank în numele meu. Am reclamat-o atunci la Poliţie şi lucrurile s-au lămurit. Alţi 10 – 15 foşti pacienţi ai acesteia erau în situaţia mea”, a povestit Georgeta. Sistenta a fost între timp trimisă în judecată şi chiar condamnată la închisoare cu suspendare, de instanţa Judecătoriei Deva, dar sentinţa nu a rămas definitivă. Victima înşelăciunii a crezut că situaţia s-a clarificat. „Zilele trecute m-am trezit însă cu somaţia de plată şi m-am speriat. Mă tem să nu trebuiască să dau banii, pentru că aş rămâne pe drumuri. Am fost la asistenta care luase creditul în numele meu şi mi-a zis să stau liniştită că, speră ea, poate i se va prescrie fapta”, a povestit Georgeta. Pensionara a depus o nouă reclamaţie la Poliţie, sperând că de data aceasta i se va face dreptate.

Cazul Georgetei Petru nu e singurul din judeţ în care angajaţii din sistemul sanitar au profitat tocmai de suferinţa pacienţilor lor pentru a obţine bani. Recent, zece persoane, dintre care doi medici oncologi şi mai mulţi farmacişti, au fost arestaţi pentru că au decontat ilegal sute de reţete medicale întocmite în numele unor bolnavi de cancer, fără ca aceştia să ştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj