Veste uriașă pentru șoferi: se deschid 21 de kilometri de autostradă

130

Luni, de la ora 14, a fost deschis Lotului 3 din Autostrada Lugoj – Deva, un tronson cuprins între Ilia şi Holdea, la care lucrările au durat aproape şase ani.

„Astăzi deschidem acest tronson de autostradă, la regim de drum naţional cu patru benzi de circulaţie, cu restricţii de 80 de kilometri pe oră, mai puţin trei lucrări de artă (n.r. poduri) care urmează să fie supravegheate, unde viteza de circulaţie va fi de 60 de kilometri pe oră, un tronson doar pentru vehiculele a căror masă totală este până în 6,5 tone”, a precizat Horaţiu Simion, directorul Direcţei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Construcţia nodului rutier de la Holdea a fost unul dintre motivele întârzierilor acumulate de constructori, a mai precizat acesta.

Şoferii maşinilor cu masa de peste 7,5 tone nu vor avea acces pe cei 21 de kilometri de autostradă din vestul ţării, iar pe mai multe sectoare vor fi restricţii de viteză.

Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut în toamna anului 2013 contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările trebuiau finalizate în vara anului 2016.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *