Veste bună pentru turiștii din Retezat

În luna august, cel mai probabil, turiștii care se îndreaptă spre Parcul Național Retezat vor putea circula cu mașinile până la Poiana Pelegii.

Au început reparațiile pe drumul de munte din inima Retezatului. „Se lucrează pe tronsonul Brazi – Gura Apei, unde se repară gropile, se îndepărtează bolovanii căzuți pe carosabil. Drumul este accesibil cu orice tip de mașină, condus cu atenție sporită. Se lucrează și pe tronsonul Gura Apei – Poiana Pelegii, la refacerea drumului, deși mai este mult de muncă, unele porțiuni fiind grav afectate de râu. Drumul Gura Apei – Poiana Pelegii momentan rămâne închis circulației publice”, au informat reprezentanții Parcului Național Retezat, care au publicat imagini cu zonele unde au loc reparații. Sectorul pe care au loc lucrări se află în grija Romsilva.

Pe un alt tronson, aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara lucrările de reparații, de îndepărtare a stâncilor căzute pe drum și de stabilizare a terasamentulu vor începe în zilele următoare, potrivit reprezentanților CJ Hunedoara. Vor fi impuse restricții de circulație, iar șoferii mașinilor cu masa mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea folosi drumul județean.

De la începutul anului trecut, Drumul Judeţean 685 dintre Barajul Gura Apelor şi Poiana Pelegii a fost închis traficului rutier, din cauza stării proaste a acestuia. După închiderea singurului drum accesibil autoturismelor din Parcul Naţional Retezat, natura şi-a intrat în drepturi pe sectorul de 20 de kilometri. Izvoarele din Retezat şi-au croit loc pe mai multe porţiuni şi au acoperit calea prin pădure. În alte locuri, arborii prăbuşiţi în timpul furtunilor au ascuns vechiul drum şi l-au făcut de nerecunoscut. Numărul turiştilor care urcă în Parcul Naţional Retezat pentru a vizita Lacul Bucura a scăzut drastic după închiderea drumului, însă mulţi iubitori de munte se declară bucuroşi. Turiştii comozi care foloseau drumul pentru a ajunge în Poiana Pelegii lăsau în urma lor tone de gunoaie, la care se adăuga poluarea produsă de gazele de eşapament. La capătul acestui drum, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii, un loc campare aflat la circa o oră şi jumătate de mers spre Lacul Bucura, cel mai întins din Masivul Retezat. FOTO: Parcul Național Retezat.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna