Veste bună pentru turiștii din Retezat

În luna august, cel mai probabil, turiștii care se îndreaptă spre Parcul Național Retezat vor putea circula cu mașinile până la Poiana Pelegii.

Au început reparațiile pe drumul de munte din inima Retezatului. „Se lucrează pe tronsonul Brazi – Gura Apei, unde se repară gropile, se îndepărtează bolovanii căzuți pe carosabil. Drumul este accesibil cu orice tip de mașină, condus cu atenție sporită. Se lucrează și pe tronsonul Gura Apei – Poiana Pelegii, la refacerea drumului, deși mai este mult de muncă, unele porțiuni fiind grav afectate de râu. Drumul Gura Apei – Poiana Pelegii momentan rămâne închis circulației publice”, au informat reprezentanții Parcului Național Retezat, care au publicat imagini cu zonele unde au loc reparații. Sectorul pe care au loc lucrări se află în grija Romsilva.

Pe un alt tronson, aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara lucrările de reparații, de îndepărtare a stâncilor căzute pe drum și de stabilizare a terasamentulu vor începe în zilele următoare, potrivit reprezentanților CJ Hunedoara. Vor fi impuse restricții de circulație, iar șoferii mașinilor cu masa mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea folosi drumul județean.

De la începutul anului trecut, Drumul Judeţean 685 dintre Barajul Gura Apelor şi Poiana Pelegii a fost închis traficului rutier, din cauza stării proaste a acestuia. După închiderea singurului drum accesibil autoturismelor din Parcul Naţional Retezat, natura şi-a intrat în drepturi pe sectorul de 20 de kilometri. Izvoarele din Retezat şi-au croit loc pe mai multe porţiuni şi au acoperit calea prin pădure. În alte locuri, arborii prăbuşiţi în timpul furtunilor au ascuns vechiul drum şi l-au făcut de nerecunoscut. Numărul turiştilor care urcă în Parcul Naţional Retezat pentru a vizita Lacul Bucura a scăzut drastic după închiderea drumului, însă mulţi iubitori de munte se declară bucuroşi. Turiştii comozi care foloseau drumul pentru a ajunge în Poiana Pelegii lăsau în urma lor tone de gunoaie, la care se adăuga poluarea produsă de gazele de eşapament. La capătul acestui drum, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii, un loc campare aflat la circa o oră şi jumătate de mers spre Lacul Bucura, cel mai întins din Masivul Retezat. FOTO: Parcul Național Retezat.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara