Valul trei de coronavirus lovește Hunedoara: spitalul plin cu pacienți cu Covid 19

1477

Hunedoara înregistrează o incidență ridicată a îmbolnăvirilor și dacă menține același trend de creștere al numărului de cazuri, riscă intrarea în carantină zonală. Spitalul municipal se află, de asemenea, într-o situație dificilă. La ATI, cele 13 locuri sunt ocupate, în timp ce alți bolnavi caută cu disperare locuri în astfel de secții.

Autoritățile  fac un apel la localnici să respecte măsurile de protecție și distanțare socială și restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

„Suntem cu toţii, în continuare, într-o situaţie dificilă generată de cel de-al treilea val al pandemiei.
Spitalul din municipiul Hunedoara este sub o presiune accentuată din cauza numărului mare de cazuri. La Secţia ATI nu mai există niciun loc liber. În spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” sunt peste 100 de pacienţi internaţi care suferă de Covid 19. Rata de infectare cu noul coronavirus în municipiu este acum de 4,6 la mie. După cum ştiţi, în cazul în care va depăşi 6 la mie, există riscul carantinării oraşului şi tot noi, cu toţii, va trebui să ne supunem unor restricţii şi mai neplăcute. Nu îşi doreşte nimeni acest lucru! La fel cum nu ne dorim nici să ajungem la o rată de infectare de 7,5 la mie, iar, astfel, restricţiile aplicate acum doar vinerea, sâmbăta şi duminica, să fie extinse pe tot parcursul săptămânii.
Cum va evolua numărul de cazuri în municipiu, în cea mai mare măsură, depinde de fiecare dintre noi.
Trebuie să respectăm măsurile de prevenţie (distanţare fizică, purtarea corectă a măştii de protecţie, igiena mâinilor), dar şi măsurile impuse de autorităţi”, arată primarul Dan Bobouțanu, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara.

În județ, în localitățile Petroșani, Orăștie, Brad și Simeria a fost instituită carantinarea zonală.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Valul trei de coronavirus lovește Hunedoara: spitalul plin cu pacienți cu Covid 19

  1. C

    Vine si valul 4 dupa cum ne spun epidemiologii in frunte cu dr. Ara, deci va rog pastrati spatiu in ziar si pt urmatoarele anunturi de infricosare!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.