Val de incendii în județul Hunedoara

114

Un incendiu de vegetaţie uscată, gestionat de pompierii Detaşamentului Hunedoara, izbucnit la vegetaţia uscată acumulată pe terenul fostei platforme siderurgice, s-a extins pe aproximativ 12 hectare. „Arderea a generat o cantitate destul de mare de fum din cauza gudronului ce era răspândit pe aproximativ 100 de metri patraţi din suprafaţa afectată de ardere”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Nu a fost singurul incendiu semnalat în ultimele zile în judeţ. Peste 80 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat în această săptămână pentru stingerea a 19 incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure. Aceste incendii au avansat înainte de a fi stopate, uneori cu eforturi deosebite, pe 60 de hectare dintre care 25 de hectare reprezintă litieră de pădure.

Cel mai probabil incendiile de litieră de pădure şi vegetaţie uscată au fost generate de fermierii sau proprietarii de terenuri care au aplicat focul deschis pentru igienizarea terenurilor.

Fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.500 de lei, dosar penal şi sistarea subvenţiilor date prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *