Vaccinarea copiilor de peste 12 ani este disponibilă şi la centrul din Hunedoara

De miercuri, la Centrul pentru Vaccinare împotriva Covid 19 amenajat în Hunedoara, pe Bulevardul Corvin, pot fi vaccinați copiii şi adolescenţii care au vârsta de cel puţin 12 ani împliniţi. Vaccinarea în cazul copiilor şi adolescenţilor se face doar cu doze Pfizer, a informat Primăria Hunedoara.

Programările se pot face atât pe platforma on-line cât şi apelând unul dintre numerele de telefon ale centrului din Hunedoara – telefon 0770.472.363 sau 0771.074.262 (în cazul în care linia este ocupată, solicitantul este rugat să lase un mesaj pe aplicaţia Whatsapp la unul dintre cele două numere şi va fi contactat ulterior).

Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților, a informat Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste este Comirnaty, produs de BioNTech Pfizer.

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a informat Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului