Ursuleț salvat de un turist, în Retezatul Mic

345

Un turist care a urcat duminică în Retezatul Mic a găsit un pui de urs aflat în stare precară în apropiere de stâna Scorota. L-a luat cu el și l-a predat jandarmilor montani, iar în cele din urmă, animalul a fost adus la grădina zoologică din Hunedoara. „Micuțul a avut noroc cu mine că l-am găsit la timp și eu am avut noroc că era singur! Era lovit puțin la un picior din spate și cam deshidratat, dar a ajuns pe mâini bune”, a scris Andrei Dobârcean, pe pagina sa de Facebook.

Jandarmii montani au precizat că au fost solicitați să intervină, duminică, în ajutorul puiului de urs, observat de turiști animalul în zona Scorota – Câmpul lui Neag.

„Patrula de jandarmi montani din cadrul Postului montan Câmpul lui Neag, constatând că puiul de urs este rănit și are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au depus toate eforturile pentru salvarea acestuia. Au asigurat zona, au contactat autoritățile locale și județene competente pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun în astfel de situații”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

Puiul de urs a fost adus la Grădina zoologică din Hunedoara, iar starea lui a fost ameliorată.

„Recomandăm cetățenilor să anunțe prin apel la 112 situațiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere și de asemenea, dacă vedeți un urs, nu îi atrageți atenția, nu încercați să îl hrăniți sub nicio formă și, mai mult, nu faceți fotografii selfie cu urșii, oricât de inofensivi ar părea”, au precizat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.