Ursul „student”? Sălbăticiunile dau târcoale Univeristății din Petroșani

430

În ultimele săptămâni, localnicii din Valea Jiului au primit mai multe mesaje prin sistemul „Ro Alert”, în care au fost anunțați că în zonele locuite au fost observați urși, care pot prezenta pericol pentru siguranța oamenilor.

În Petroșani, unele animale sălbatice au intrat în gospodării și în curtea unor instituții, au fost văzute pe străzi în zone mai puțin aglomerate și, frecvent, au fost observate în preajma unor tomberoane de gunoi.

 

Mai mulți localnici au publicat imagini cu un pui de urs care scotocea într-un container, din zona Brădet a Petroșaniului, în căutarea resturilor de alimente aruncate de oameni. Același urs a fost observat pe camerele video de supraveghere din zona Universității din Petroșani.

„Este un pui de urs, de până în doi ani, care vine după mâncare în zona Brădet. Am luat decizia încă de săptămâna trecută și am trimis documentele necesare, astfel încât acest ursuleț să fie prins și să fie relocat într-o zonă în care să nu mai pună în pericol în niciun fel. Sperăm să reușim să îl prindem. Va fi amplasată o cușcă unde va fi pusă mâncare care să îl atragă pe puiul de urs și va fi prins și relocat într-o zonă în care să nu mai reprezinte un pericol”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În Valea Jiului, prezenţa urşilor a devenit un fapt obişnuit pentru localnicii din aşezările momârlanilor – locuri retrase pe pantele şi în văile versanţilor care mărginesc oraşele miniere.

Urs în Petroșani. Foto Emilia Tittl.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *