În urma acuzelor aduse de Traian Berbeceanu, CSM a decis să îi apere reputaţia procurorului Ioan Mureşan

Consiliul Superior al Magistraturii sare în apărarea procurorului Ioan Mureşan, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia. Mureşan a fost acuzat de fostul şef al BCCO, Traian Berbeceanu că a fabricat dosarul în care este cercetat şi arestat preventiv.

berbeceanuDupă ce a analizat raportul Inspecţiei Judiciare, plenul CSM a decis să îi apere reputaţia şefului DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureşan. Chiar acesta este cel acre a cerut apărarea reputaţiei, dat fiind faptul că, legal, nu se poate răspunde acuzelor aduse de fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, care a susţinut că a “fabricat” dosarul în care acesta din urmă este acuzat că sprijinea o grupare infracţională care se ocupa cu vânzare produselor petroliere.Într-o scrisoare adresată colegilos săi, făcută publică după reţinerea lui, Traian Berbeceanu susţinea că “acţiunea mârşavă” împotriva sa a fost “coordonată” de procurori DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii care ar avea legături cu diverşi infractori.

Reamintim că Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol. Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba-Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului. De asemenea, anchetatorii susţin că fostul şef al BCCO Alba Iulia i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări, i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Atât cei doi soţi, cât şi Berbeceanu au fost arestaţi preventiv în data de 24 octombrie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2