UPDATE Activiştii de mediu au ocupat acoperişul Minvest Deva. Negocieri cu jandarmii

IMG_2286Nouă activişti de mediu au urcat în această dimineaţă pe clădirea Minvest din Deva, pentru a protesta faţă de viitoarele proiecte miniere desfăşurate în zonă. Protestatarii au arborat pe sediul Minvest două bannere imense. Pe unul dintre ele au scris „Mineritul cu cianuri înseamnă moarte”, iar pe al doilea banner au afişat un mesaj mobilizator pentru cei care sunt împotriva exploatărilor miniere.

„Suntem aici pentru a atrage atenţia locuitorilor Devei că proiectele de mineritcare se propun în judeţul Hunedoara sunt foarte distructive”, a spus Tudor, unul dintre activiştii de mediu.

Conducerea Minvest i-a reclamat la Poliţie şi la Jandarmerie pe participanţii la protest. „Faptul că au urcat pe acoperiş pentru a afişa acele bannere este un lucru ilegal. De asemenea, şi-au pus şi siguranţa în pericol”, a afirmat Liviu Balaj, unul dintre reprezentanţii societăţii.

La această oră, jandarmii şi poliţiştii negociază cu protestatarii, pentru a-i determina să coboare de pe acoperiş.

Comentarii FB

comentarii
4 Răspunsuri la “UPDATE Activiştii de mediu au ocupat acoperişul Minvest Deva. Negocieri cu jandarmii

 1. Vasile

  Normal ca postacii si-au facut aparitia imediat si pe aici.
  Stai tu linistit ca bucurestenii nu vin in provincie sa protesteze si nu avem nevoie de ei sa vina aici. Mai avem si noi suficienti oameni cu coloana vertebrala. Mai ai si tupeul jegos sa iti pui la nickname “motu”. Cred ca o mare parte din moti te-ar ridica in furci.

  Răspuns
 2. motu

  Cine-s astia?Niste protestatari de profesie importati de la mitici si platiti cu ora de cercuri obscure(jidanul Soros si/sau altii).

  Răspuns
 3. STAHANOV

  EXCELENT !
  Acţiunile de protest, deşi încă firave sunt extrem de bine venite, ar trebui să se polarizeze în jurul adevăratei probleme :
  JAFUL FĂRĂ PRECEDENT la care este supusă Romania contemporană cu complicitatea CLASEI POLITICIANISTE, intrinsec şi PARADOXAL NEREPREZENTATIVĂ, cu a guvernelor marionetă, abulice, acefale şi slugarnice din ultimii 24 de ani, în spatele cărora s-au aflat întotdeauna grupuri de interese străine şi prin a căror a căror decizii ascunse sub CONTRACTE SECRETIZATE şi FĂRĂ LICITAŢIE s-a distrus sau donat avuţia naţională, implicit viitorul copiilor şi nepoţilor noştri !!!
  Chestia asta chiar nu o inteleg. Cum naiba îşi permit politicienii să semneze contracte secrete care privesc DONAREA unor bogăţii imense ce nu le aparţin ?!?
  Romania are teoretic 3 tezaure aur : unul la BNR-103tone, al doilea la Moscova-90tone, al Treilea şi de departe cel mai mare dintre toate, spre bucuria noastră este încă în pămantul Romaniei minim 1000-1100toneAUR ce urmează să ne fie furat aproape în totalitate după eventualul precedent Roşia Montană.
  În Romania “pe ţeavă” sunt încă 5 jafuri colosale doar în judeţul Hunedoara : Rovina cu 220toneaur, ZĂCĂMANTUL DE AUR NR. 2 DIN EUROPA după Roşia Montană, Certej 80-136toneaur, New-Brad, Muncel, New-Deva unde după prospecţiunile şi explorările executate de IPEG-MINEXFOR DEVA a căror conţinuturi secrete au fost sifonate străinilor de Bastuşii autohtoni, ar mai fi vorba de minim 200toneaur!
  Total JAF estimat în jud. HUNEDOARA : minim(!) 400-500toneaur cu o valoare totală estimată prognotic la 50MILIARDE USD(!), fără Crăciuneşti, Săcăramb, zona Bolcana,etc…
  DACĂ CHIAR S-AR DORI, STATUL ROMÂN AR PUTEA SĂ ÎNCEAPĂ CHIAR MÂINE EXPLOATAREA CU BENEFICII ÎN FAVOAREA SA/ROMÂNILOR 100%!!! NU ESTE NECESARĂ IMIXTIUNEA STRĂINĂ DIN NICI UN PUNCT DE VEDERE ÎN EXPLOATAREA ZĂCĂMINTELOR NOASTRE!!! DAR ESTE DIN CE ÎN CE MAI EVIDENT CĂ POLITICIENII DE TOATE „CULORILE” ŞI AUTORITĂŢILE AFERENTE NU-I REPREZINTĂ PE ROMÂNI ŞI INTERESELE LOR MAJORE DECÂT MIMETIC-MITOMANIAC ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ, ÎN REST JOACĂ ROLUL BASTUŞILOR MODERNI !
  CONCLUZIE : romanii cu cateva taxe mărunţele, puţin praf aurit suflat în ochi de “adio fraierilor”, cu cateva sute de salarii modeste dar temporare şi cu distrugerile iremediabile, iar “canadienii” cu comoara : sute de tone de aur şi alte metale rare !

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj