Unitate de supraveghere și tratament pentru pacienții cardiaci critici la Deva

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara va propune, vineri, consilierilor județeni aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru amenajarea și dotarea cu sistem de monitorizare pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).
Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților cardiaci Critici (USTACC) va funcționa în noul spațiu al secției de Cardiologie și va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcțiilor vitale. „Este vorba despre o formulă nouă de organizare și administrare pentru pacienții critici. Unitatea va funcționa în regim de terapie intensivă pentru pacienții cardiaci critic, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire și cu o dotare pretențioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienților”, a declarat dr. Constantin Blaj, șeful secției de Cardiologie din cadrul SJU Deva.
„Organizarea acestui compartiment este o componentă de bază în activitatea medicală a Secției de Cardiologie. Prin realizarea acestei investiții se vor asigura servicii medicale de înaltă performanță pentru cazurile critice și se va asigura cadrul necesar pentru intervenții imediate, reducându-se riscurile pentru pacienții în stare critică”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de 333.375 lei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat