Unitate de supraveghere și tratament pentru pacienții cardiaci critici la Deva

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara va propune, vineri, consilierilor județeni aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru amenajarea și dotarea cu sistem de monitorizare pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).
Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților cardiaci Critici (USTACC) va funcționa în noul spațiu al secției de Cardiologie și va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcțiilor vitale. „Este vorba despre o formulă nouă de organizare și administrare pentru pacienții critici. Unitatea va funcționa în regim de terapie intensivă pentru pacienții cardiaci critic, va dispune de personal specializat, complet, cu o anumită pregătire și cu o dotare pretențioasă, dar cu impact deosebit în îngrijirea pacienților”, a declarat dr. Constantin Blaj, șeful secției de Cardiologie din cadrul SJU Deva.
„Organizarea acestui compartiment este o componentă de bază în activitatea medicală a Secției de Cardiologie. Prin realizarea acestei investiții se vor asigura servicii medicale de înaltă performanță pentru cazurile critice și se va asigura cadrul necesar pentru intervenții imediate, reducându-se riscurile pentru pacienții în stare critică”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de 333.375 lei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar