Un tânăr amendat pentru injurii și consum de alcool susține că a fost agresat de polițiști

Un tânăr din Hunedoara a fost amendat cu 2.200 de lei pentru  consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice și adresarea de cuvinte și expresii jignitoare. Fabian Grancea susține însă că a fost victima polițiștilor, care l-ar fi bătut la secție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara au precizat că tânărul a făcut scandal și a încercat să se automutileze.

În 22 mai, în jurul orei 2:00, o patrulă de siguranță publică formată dintr-o agentă de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Hunedoara și un polițist local, s-a sesizat din oficiu despre faptul că un tânăr consumă băuturi alcoolice în spațiul public şi deranjează ordinea şi liniștea publică, pe strada Căprioarei, din municipiul Hunedoara, menționează reprezentanții IPJ Hunedoara.

„Având în vedere că tânărul respectiv a avut un comportament agresiv verbal la adresa poliţiştilor, agenţii de poliţie au solicitat sprijin altor două echipaje de siguranță publică, care au stabilit că tânărul recalcitrant este un hunedorean în vârstă de 21 de ani. Cu ocazia legitimării, tânărul a adresat de injurii poliţiştilor, opunându-se măsurii administrative a conducerii la sediul Poliţiei, motiv pentru care acesta a fost încătușat şi condus la sediul subunităţii, în vederea sancționării contravenționale. Tânărul a continuat să le adreseze injurii și cuvinte jignitoare poliţiştilor atât pe timpul transportului cu autospeciala de poliţie,  cât și în sediul subunității, unde acesta a încercat să își provoace singur leziuni prin lovirea intenționată a ușii de acces în subunitate și a pereților încăperii în care a fost condus (aruncându-se pe podea), polițiștii prezenți încercând să îl oprească să își provoace singur leziuni”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Indiferent de comportamentul lui, susține tânărul, polițiștii nu aveau dreptul să îl agreseze. „Mi-au strâns cătușele până să îmi dea sângele din mâini. În 30 de minute mi-au cerut documentele de trei ori și i-am întrebat de ce fac asta, după care mi-au spus că am atitudine de șmecher și că tot comentez. Nu am opus rezistență, am urcat în mașină. Apoi mi-au dat unul un pumn, iar la secția de Poliție mi-a mutat cătușele la spate și m-au lovit peste picioare. M-au călcat în picioare trei polițiști, care nu s-au prezentat. Ind”, spune Fabian. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara susține că va face verificări cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

FOTO: ARHIVĂ.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva