Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă

Ceea ce la început a fost Taina Botezului, pentru Părintele Paroh Alexandru Milovan de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Bacea, comuna Ilia, s-a transformat într-un țel duhovnicesc, o dorință de a materializa o temelie pentru o familie greu încercată din județul Hunedoara – familia Neag, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.

Împreună cu cei trei copii, unul de curând născut, unul la Grădință, iar altul în clasa a-IV-a, părinții locuiau în apropiere de satul Mintia, într-o locuință construită de tata, fără curent electric și fără alte utilități. Cu toate acestea, acolo era acasă pentru cele trei suflete care și-au păstrat totuși bucuria, inocența și copilăria pe chip, chiar dacă nu aveau ceea ce poate alți copii consideră normal, firesc.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat și de familie, dar și de nașii de botez, am fost extrem de impresionat de condițiile precare în care locuiau cei cinci. Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau. Am fost plăcut surprins de faptul că fetița, care se află în clasa a-IV-a, era pasionată de pictură. Cât este de minunat să ai o viziune despre frumos, dincolo de ceea ce vezi în imediata apropiere, și să ai harul de a-l așeza pe hârtie. De asemenea, familia este una de oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool și nici nu cer, deși le este greu, foarte greu. Și-au înțeles și, oarecum, acceptat soarta. Recunoștința pentru puținul avut și dorința de a fi creștini cu orice preț mi-a oferit o frumoasă lecție despre demnitate și mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus Părintele Alexandru Milovan.

Și pentru că iubirea și credința sunt susținute și confirmate de faptele pe care le facem – singurele, de altfel, pe care le luăm cu noi atunci când pornim pe drumul spre veșnicie – preotul paroh din Bacea a lansat un strigăt de ajutor; o chemare care a avut un ecou puternic. Oameni cu sufletul mare, impresionați de povestea acestor credincioși și-au unit cugetele, inimile și mâinile, iar împreună cu doi oameni de afaceri din Arad: Viorel Țopa și Ovidiu Palcu au transformat o idee, un vis într-o realitate.

Toată această unire de forțe, împreună cu binecuvântarea lui Dumnezeu, a făcut posibilă cumpărarea unei case în localitatea Valea Lungă din comuna Ilia, casă în care se vor muta cei cinci în cel mai scurt timp. Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, lăsând încă o dată să se înțeleagă că, deși trăim vremuri grele, în care valorile umane, în care societatea se află pe pantă descendentă din toate punctele de vedere, oamenii rămân oameni și nu sunt indiferenți față de cei aflați în adevărată nevoie.

TEXT ȘI FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști