Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă

Ceea ce la început a fost Taina Botezului, pentru Părintele Paroh Alexandru Milovan de la parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Bacea, comuna Ilia, s-a transformat într-un țel duhovnicesc, o dorință de a materializa o temelie pentru o familie greu încercată din județul Hunedoara – familia Neag, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.

Împreună cu cei trei copii, unul de curând născut, unul la Grădință, iar altul în clasa a-IV-a, părinții locuiau în apropiere de satul Mintia, într-o locuință construită de tata, fără curent electric și fără alte utilități. Cu toate acestea, acolo era acasă pentru cele trei suflete care și-au păstrat totuși bucuria, inocența și copilăria pe chip, chiar dacă nu aveau ceea ce poate alți copii consideră normal, firesc.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat și de familie, dar și de nașii de botez, am fost extrem de impresionat de condițiile precare în care locuiau cei cinci. Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau. Am fost plăcut surprins de faptul că fetița, care se află în clasa a-IV-a, era pasionată de pictură. Cât este de minunat să ai o viziune despre frumos, dincolo de ceea ce vezi în imediata apropiere, și să ai harul de a-l așeza pe hârtie. De asemenea, familia este una de oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool și nici nu cer, deși le este greu, foarte greu. Și-au înțeles și, oarecum, acceptat soarta. Recunoștința pentru puținul avut și dorința de a fi creștini cu orice preț mi-a oferit o frumoasă lecție despre demnitate și mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus Părintele Alexandru Milovan.

Și pentru că iubirea și credința sunt susținute și confirmate de faptele pe care le facem – singurele, de altfel, pe care le luăm cu noi atunci când pornim pe drumul spre veșnicie – preotul paroh din Bacea a lansat un strigăt de ajutor; o chemare care a avut un ecou puternic. Oameni cu sufletul mare, impresionați de povestea acestor credincioși și-au unit cugetele, inimile și mâinile, iar împreună cu doi oameni de afaceri din Arad: Viorel Țopa și Ovidiu Palcu au transformat o idee, un vis într-o realitate.

Toată această unire de forțe, împreună cu binecuvântarea lui Dumnezeu, a făcut posibilă cumpărarea unei case în localitatea Valea Lungă din comuna Ilia, casă în care se vor muta cei cinci în cel mai scurt timp. Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, lăsând încă o dată să se înțeleagă că, deși trăim vremuri grele, în care valorile umane, în care societatea se află pe pantă descendentă din toate punctele de vedere, oamenii rămân oameni și nu sunt indiferenți față de cei aflați în adevărată nevoie.

TEXT ȘI FOTO: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan