Un om de afaceri din Petroşani se războieşte cu ANPC şi ANT/ Plângeri penale pentru calomnie, intimidare şi defăimare!

După ce complexul hotelier pe care îl deţine la malul mării a fost declasificat şi a primti şi o sancţiune usturătoare, în urma unii control comun al inspectorilor Agenţiei Naţionale pentru Turism şi Protecţia Consumatorilor, omu de afaceri Raj Tunaru – care deţine un hotel şi în Petroşani – a anunţat că va face denunţuri penale pe numele şefilor acestor nstituţii pentru calomnie, abuz în serviciu coroborat cu intimidare şi defăimare. Luaţi în vizor sunt Marius Duncă -președinte ANPC cu rang de secretar de stat, Paul Anghel – director geneneral ANPC , Mirela Matichescu – președinte ANT, dar şi unor comisari care au făcut parte din echipa de control. De asemenea, Tunaru vrea să ceară şi suspendarea lor din funcţie, până la soluționarea denunțului penal.

Raj Tunaru, administratorul SC Parângul SA, firmă care deţine Complex Amfiteatru Belvedere din Staţiunea Neptun Olimp, este de părere că, ceea ce se întâmplă în ultma perioadă este “un program de hărţuire şi intimidare extreme de gravă”. Totul a plecat de la două controale, unul după altul, la diferenţe de timp extreme de mici, după cum reclamă omul de afaceri, ale Agenţiei Naţionale pentru Turism şi ANPC. “În data de 13 august 2015, unitatea noastră a fost controlată de ANT în colaborare cu ANPC, împreună cu politicienii care sunt plătiţi din banii pe care societatea noastră cât şi alte societăţi ce administrează active pe Litoralul Românesc, îi aduc în ritm susţinut bugetului local şi central, an de an. (…) Anterior acestui eveniment, în dată de 09 August 2015 a avut loc în locaţiile noastre un prim control ANT (Agenţia Naţională de Turism) în urmă căruia, după o inspecţie amănunţită, au fost descoperite unele nereguli produse în timpul sezonului 2015 datorită traficului mare de turişti. În urmă acestei inspecţii, societatea noastră a fost amendată de către ANT la acea dată, punându-se totodată de către cei doi inspectori conform legii, termeni de rezolvare a problemelor constatate de 7 zile, respectiv 90 zile. Mai mult de atât, tot pe dată de 09.08.2015 a fost întocmită de către inspectorii ANT, Notă de Clasificare de către ANPT, Direcţia Generală de Control şi Autorizare în Turism, ce atestea Clasificarea Complexului nostru (Hotel Belvedere – Hotel Amfiteatru) la 2 stele. Pe data de 13 agust, după doar 3 zile, o altă comisie acompaniată de această dată de persoane cu înalte funcţii politice vine să retragă clasificarea aceluiaşi Complex în urmă unui control abuziv. Realizând că inspectorii şi politicienii ANT / ANPC au făcut acest control la comandă politică şi comit abuzuri în serviciu susţinute, intimidare şi harţuire, vizitându-ne la câteva zile de primul control astfel încât să nu avem timpul necesar pentru remedierea problemelor stabilite după prima inspecţie, am luat că prima acţiune de moment în a nu lasă echipele de filmare ale presei locale şi naţionale să între şi să filmeze în activele noastre.   (…) În nici un moment echipa noastră nu a obstrucţionat desfăşurarea controlului condus de inspectorii ANT şi ANPC. În concluzie dorim să va întrebăm pe dumneavoastră, stimaţi turişti, dacă cumva nu vi se pare că totul a fost programat şi face parte dintr-un program de hărţuire şi intimidare extrem de gravă”, a precizat Alexandru Raj Tunaru, într-o postare pe o reţea de socializare.

De unde a pornit scandalul

În timp ce omul de afaceri petroşeşnean este decis să facă plângere penală celor de la ANT şi ANPC, reclaând că în cazul său este vorba despre acţiuni de intimidare şi hărţuire, echipele de control vorbesc despre grave nereguli decoperite în urma verificărilor.

 

Hotelurile Amfitearu şi Belverede, din staţiunea Neptun au fost amendate, joi, de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi de cei ai Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), în urma neregulilor constatate în camere şi la bucătărie. De asemenea, le-au fost retrase şi certificatele de clasificare pentru nereguli catalogate drept grave.

“În interior boilerul nu avea ştecăr – erau două fire băgate în priză, care pot pune în pericol viaţa consumatorilor. Pernele foarte murdare, o bătaie de joc, o lipsă de respect faţă de turişti. Şi o atitudine agresivă la adresa organelor şi a presei. În bucătărie, foarte multe produse neconforme, fără elemente de identificare, fără termen de valabilitate, miros urât”, a declarat şeful ANPC, Marius Dunca, citat de Mediafax. Pentru neregulile constatate ambele unităţi de cazare au fost amendate cu câte 40.000 de lei. “O bătaie de joc la adresa turiştilor. Ca şi concluzie: nu putem face turism la acest nivel. Preţul este foarte mare în raport cu calitatea. Dacă spui că ai două stele, trebuie să ai două stele, dacă nu, lasă la o stea şi când ne cazăm ne asumăm fiecare acest lucru. Este o lipsă de respect, lipsă de profesinalism, dezinteres, o bătaie de joc la adresa turiştilor”, a mai spus Dunca.

Hotelul Belvedere a fost amendat şi de către reprezentanţii ANT, care au aplicat pentru abaterile constatate o sancţiune de 50.000 de lei. “Un manager îşi reflectă calitatea serviciilor prin comportamentul lui. Atitudinea celor care administrează acest hotel este una care lasă de dorit din toate punctele de vedere. Aşa cum ne-au tratat pe noi, aşa îşi tratează şi turiştii. Este un dezastru ce am găsit în camere – lipsă de curăţenie, lipsa asigurării siguranţei turiştilor. (…) ANT îşi doreşte foarte mult să ridice standardele în turism, cu atât mai mult cu cât legea voucherelor este activă”, a declarat pentru Mediafax şi preşedintele ANT, Mirela Matichescu. Celor două unităţi de cazare le-au fost retrase certificatele de clasificare.

Cine este Raj Tunaru

În perioada 2000-2004, Raj Tunaru a fost deputat în Parlamentul României, intrat iniţial pe listele PRM. Din anul 2001 a rămas independent după ce s-a certat cu preşedintele Corneliu Vadim Tudor, iar apoi a intrat în PP-DD. În 2006, a fost implicat într-un scandal de violenţă domestică, în America, după ce o femeie de origine română l-a reclamat că ar fi lovit-o şi ar fi ameninţat-o cu moartea. Poliţia din Los Angeles l-a reţinut pe fostul deputat în data de 30 septembrie 2006, iar instanţă a stabilit o cauţiune de 500.000 de dolari pe care soţia lui Raj Tunaru a achitat-o după circa o lună. Tunaru a fost eliberat din arest, dar a avut interdicţie de a părăsi teritoriul SUA până la finalizarea procesului. În decembrie 2006, magistraţii americani l-au reţinut din nou pe Tunaru în baza unei înregistrări în care acesta ar fi ameninţat-o pe femeie că, dacă nu îşi retrage plângerea, o omoară. A fost condamnat la închisoare, iar după ispăşirea pedepsei s-a întors în ţară, unde se ocupă în continuare de afaceri, împreună cu familia sa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile