Un nou proces. Sindicatele îşi ascut săbiile în instanţă pentru reprezentativitate

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se luptă în instanţă pentru reprezentare sindicală. În timp ce Sindicatul „Muntele” vrea să fie cel care negociază în numele minerilor şi energeticienilor, alte 6 sindicate au intervenit ca părţi în acest proces.

judecatorieTribunalul Hunedoara are o misiune grea pentru că trebuie să constate reprezentativitatea unui sindicat sal altul la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. La Judecătoria Petroşani, Sindicatul „Muntele”, dezvoltat pe scheletul Lingii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, a obţinut reprezentativitatea încă din luna octombrie,, însă decizia a fost atacată cu apel de Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Deva Mintia. Iar în acest proces au mai intervenit, în nume propriu alte 6 sindicate din domeniul mineritului sau energiei. În aceste condiţii, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis să amâne cauza până la finele acestei luni şi au cerut oficialilor CEH „o situaţie a numărului total de salariaţi şi, în mod punctual, pentru fiecare divizie componentă, precum şi numărul de membri de sindicat”.

Un proces la Deva, unul la Petroşani

De precizat că majoritatea pe care o aveau cei de la „Muntele” este destul de fragilă după ce liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, s-a retras din Sindicatul „Muntele” împreună cu vreo 300 de membri de sindicat, însă liderii de la „Muntele” susţin că au reuşit să atragă alţi 200 de angajaţi ai CEH aşa încât să-şi asigure majoritatea.

Pe de altă parte, lupta este departe de a se fi încheiat, în condiţiile în care , independent de acest proces, la Judecătoria Petroşani a mai fost înregistrat un dosar în care Sindicatul Minier Libertatea 2008 Livezeni contestă tocmai reprezentativitatea obţinută anul trecut de cei de la „Muntele” la aceeaşi instanţă de judecată.

Practic, lupta se duce pentru participarea la negocieri cu patronatul. Sindicatzl care obţine această reprezentativitate este cel care va reprezenta interesele minerilor şi ale energeticienilor care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie