Un nou proces. Sindicatele îşi ascut săbiile în instanţă pentru reprezentativitate

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se luptă în instanţă pentru reprezentare sindicală. În timp ce Sindicatul „Muntele” vrea să fie cel care negociază în numele minerilor şi energeticienilor, alte 6 sindicate au intervenit ca părţi în acest proces.

judecatorieTribunalul Hunedoara are o misiune grea pentru că trebuie să constate reprezentativitatea unui sindicat sal altul la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. La Judecătoria Petroşani, Sindicatul „Muntele”, dezvoltat pe scheletul Lingii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, a obţinut reprezentativitatea încă din luna octombrie,, însă decizia a fost atacată cu apel de Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Deva Mintia. Iar în acest proces au mai intervenit, în nume propriu alte 6 sindicate din domeniul mineritului sau energiei. În aceste condiţii, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis să amâne cauza până la finele acestei luni şi au cerut oficialilor CEH „o situaţie a numărului total de salariaţi şi, în mod punctual, pentru fiecare divizie componentă, precum şi numărul de membri de sindicat”.

Un proces la Deva, unul la Petroşani

De precizat că majoritatea pe care o aveau cei de la „Muntele” este destul de fragilă după ce liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, s-a retras din Sindicatul „Muntele” împreună cu vreo 300 de membri de sindicat, însă liderii de la „Muntele” susţin că au reuşit să atragă alţi 200 de angajaţi ai CEH aşa încât să-şi asigure majoritatea.

Pe de altă parte, lupta este departe de a se fi încheiat, în condiţiile în care , independent de acest proces, la Judecătoria Petroşani a mai fost înregistrat un dosar în care Sindicatul Minier Libertatea 2008 Livezeni contestă tocmai reprezentativitatea obţinută anul trecut de cei de la „Muntele” la aceeaşi instanţă de judecată.

Practic, lupta se duce pentru participarea la negocieri cu patronatul. Sindicatzl care obţine această reprezentativitate este cel care va reprezenta interesele minerilor şi ale energeticienilor care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor