Un nou proces. Sindicatele îşi ascut săbiile în instanţă pentru reprezentativitate

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se luptă în instanţă pentru reprezentare sindicală. În timp ce Sindicatul „Muntele” vrea să fie cel care negociază în numele minerilor şi energeticienilor, alte 6 sindicate au intervenit ca părţi în acest proces.

judecatorieTribunalul Hunedoara are o misiune grea pentru că trebuie să constate reprezentativitatea unui sindicat sal altul la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. La Judecătoria Petroşani, Sindicatul „Muntele”, dezvoltat pe scheletul Lingii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, a obţinut reprezentativitatea încă din luna octombrie,, însă decizia a fost atacată cu apel de Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Deva Mintia. Iar în acest proces au mai intervenit, în nume propriu alte 6 sindicate din domeniul mineritului sau energiei. În aceste condiţii, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis să amâne cauza până la finele acestei luni şi au cerut oficialilor CEH „o situaţie a numărului total de salariaţi şi, în mod punctual, pentru fiecare divizie componentă, precum şi numărul de membri de sindicat”.

Un proces la Deva, unul la Petroşani

De precizat că majoritatea pe care o aveau cei de la „Muntele” este destul de fragilă după ce liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, s-a retras din Sindicatul „Muntele” împreună cu vreo 300 de membri de sindicat, însă liderii de la „Muntele” susţin că au reuşit să atragă alţi 200 de angajaţi ai CEH aşa încât să-şi asigure majoritatea.

Pe de altă parte, lupta este departe de a se fi încheiat, în condiţiile în care , independent de acest proces, la Judecătoria Petroşani a mai fost înregistrat un dosar în care Sindicatul Minier Libertatea 2008 Livezeni contestă tocmai reprezentativitatea obţinută anul trecut de cei de la „Muntele” la aceeaşi instanţă de judecată.

Practic, lupta se duce pentru participarea la negocieri cu patronatul. Sindicatzl care obţine această reprezentativitate este cel care va reprezenta interesele minerilor şi ale energeticienilor care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara