Un nou proces. Sindicatele îşi ascut săbiile în instanţă pentru reprezentativitate

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se luptă în instanţă pentru reprezentare sindicală. În timp ce Sindicatul „Muntele” vrea să fie cel care negociază în numele minerilor şi energeticienilor, alte 6 sindicate au intervenit ca părţi în acest proces.

judecatorieTribunalul Hunedoara are o misiune grea pentru că trebuie să constate reprezentativitatea unui sindicat sal altul la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. La Judecătoria Petroşani, Sindicatul „Muntele”, dezvoltat pe scheletul Lingii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, a obţinut reprezentativitatea încă din luna octombrie,, însă decizia a fost atacată cu apel de Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Deva Mintia. Iar în acest proces au mai intervenit, în nume propriu alte 6 sindicate din domeniul mineritului sau energiei. În aceste condiţii, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis să amâne cauza până la finele acestei luni şi au cerut oficialilor CEH „o situaţie a numărului total de salariaţi şi, în mod punctual, pentru fiecare divizie componentă, precum şi numărul de membri de sindicat”.

Un proces la Deva, unul la Petroşani

De precizat că majoritatea pe care o aveau cei de la „Muntele” este destul de fragilă după ce liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, s-a retras din Sindicatul „Muntele” împreună cu vreo 300 de membri de sindicat, însă liderii de la „Muntele” susţin că au reuşit să atragă alţi 200 de angajaţi ai CEH aşa încât să-şi asigure majoritatea.

Pe de altă parte, lupta este departe de a se fi încheiat, în condiţiile în care , independent de acest proces, la Judecătoria Petroşani a mai fost înregistrat un dosar în care Sindicatul Minier Libertatea 2008 Livezeni contestă tocmai reprezentativitatea obţinută anul trecut de cei de la „Muntele” la aceeaşi instanţă de judecată.

Practic, lupta se duce pentru participarea la negocieri cu patronatul. Sindicatzl care obţine această reprezentativitate este cel care va reprezenta interesele minerilor şi ale energeticienilor care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj