Un liceu din Hunedoara va avea un nou laborator dedicat elevilor pasionați de robotică

Aproape 320.000 de lei vor fi investiți în construcția unei clădiri – laborator, dedicată elevilor pasionați de știință de la Liceul de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara.

Lucrările la noua anexă au început. Ea va beneficia şi de un spaţiu clar delimitat pentru testarea roboţilor. Clădirea va avea o suprafaţă utilă de aproape 100 de metri pătraţi, o înălţime de 3,5 metri şi fi gata în toamna acestui an, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara. Mai multe echipe de elevi pasionați de robotică își desfășoară activitatea, în prezent, într-o fostă sală de sport al liceului din Hunedoara.

„Sala pentru echipele «mari» de robotică are doar vreo 40 de metri pătraţi. E total insuficient spaţiul pentru a ne putea desfăşura activitatea, mai ales că avem şi câteva dispozitive destul de voluminoase cu care lucrăm, iar o parte din spaţiu este ocupată de terenul pe care se lucrează cu roboţii. Cei mai mici, de la echipele din FIRST Lego League, îşi desfăşoară activitatea într-o anexă a clădirii şcolii, unde distanţa dintre masa pe care lucrează şi perete e de doar vreo 40 de centimetri. Ar fi minunat să avem, anul acesta, un spaţiu nou în care să putem lucra, mai ales că, odată şi-odată, se va duce şi pandemia asta şi, sper eu, vom putea reveni la normal şi vom putea organiza la Hunedoara competiţii în domeniu”, spune profesorul Mircea Nistor.

Dascălul este coordonatorul echipelor de robotică de la Liceul de Informatică din Hunedoara care s-au remarcat de-a lungul timpului prin performanțele obținute la competiții internaționale.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului