Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl

Mihael Duca, un profesor de Educaţie fizică de la Liceul de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, şi-a uluit colegii de catedră şi elevii, cu o serie de articole publicate pe blogul său. Cel mai recent dintre acestea, cu titlul „Liceul Traian Lalescu Hunedoara– un wc stalinist”, aduce jigniri grave dascălilor de la şcoala apreciată pentru performanţele echipei de robotică „RobotX”, campioană mondială la robotică.

„Acest liceu este o ruşine a învăţământului, a societăţii, este un exemplu de stalinism, o adunătură de rataţi ce ratează viitorul unor copii. Această realitate nu m-ar afecta prea mult dacă în spatele acestei etichete nu ar există o adunătură de căcaţi, despre care am mai scris, ce nu încap de viaţă mea. Această adunătură de simulanţi şi păcalici de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara de 10 ani pune la cale fel şi fel de acţiuni pentru a-mi distruge şi cariera şi viaţă”, şi-a început articolul dascălul de Educaţie Fizică.

În continuare, Mihael Duca, a publicat mai multe linkuri către materialele mai vechi, în care îşi acuza colegii: „O şcoală de căcat – CNI Traian Lalescu Hunedoara”, „Metodele staliniste ale educaţiei sovietice în România anului 2013”, „La CNI Traian Lalescu Hunedoara s-a umflat orzoaica”, „Unii nu se lasă. Or fi sinucigaşi. La CNI Traian Lalescu Hunedoara”,„Stalinismul în exemple: CNI Traian Lalescu Hunedoara”, „Staliniştii şi păcălicii de la CNI Traian Lalescu Hunedoara”, „Am tras apa la hazna. CNI Traian Lalescu la sfârşit”, „Din nou despre CNI Traian Lalescu. Gruparea nu e doar stalinistă, ci şi religioasă”, „Căcaţii de la CNI Traian Lalescu Hunedoara au fost daţi în vileag de către elevi”, „LISTA cu căcaţii de la CNI Traian Lalescu Hunedoara”, „Interviurile căcaţilor”.

Dascălul a adăugat că şi-a început activitatea la liceul din Hunedoara în 2008 şi a încercat să îşi vadă de meseria sa. „Tocmai acest lucru i-a deranjat, căci vorbim de sistemul sovietic – ceauşist de stat, adică de puterea dată proştilor”, a precizat autorul articolului. A susţinut că a fost discreditat de colegi şi că a fost cercetat de două ori disciplinar.

„Este bine de reamintit că elevii apreciază profesorii care nu-şi fac lecţiile, îi trimit acasă, nu fac nimic la ore şi îi lasă să se joace pe telefoane, le dau note din burtă. Aşa e gândirea de elev dintotdeauna. Aceşti profesori pentru elevi sunt „profesorii buni”. La această stare de fapt, dacă se suprapune şi realitatea că această instituţie adună elevii slabi din oraş, din familii ce nu se interesează de soarta şcolară a copiiilor lor, avem un climat excelent pentru a putea declanşa o campanie împotriva unui profesor sub orice pretext. Dacă căcaţii ăştia sunt „profesorii buni”, e normal că eu sunt „profesorul rău” pentru elevi”, a fost una dintre concluziile dascălului.

Mihael Duca mai releatează că a fost înjurat şi ameninţat cu bătaia de părinţi şi de elevii influenţaţi de conducerea şcolii din Hunedoara. „Poate unii se întreabă cum e posibil să existe un WC deghizat în şcoală. Este posibil întrucât aşa funcţionează instituţia sovietică – ceauşistă a învăţământului, învăţământul de stat. E clar că aceste fapte nu ar fi posibile dacă nu ar fi acoperite de sistem, adică de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Nu în ultimul rând, această şcoală mai există pentru că mai sunt părinţi în Hunedoara ce îşi dau copiii la această şcoală. Şi aceşti părinţi sunt puşi de căcaţii ăştia să mă înjure şi să mă ameninţe. Se găsesc mereu câţiva rataţi printre părinţi care chiar se apucă să mă înjure şi să mă ameninţe. Rataţii la rataţi trag, cum e o vorba. Şcoala căcaţilor preocupaţi de viaţa mea. Din 2014 (citeşte pe blog) le-am atras atenţia că sunt sinucigaşi. Din cauza că sunt excesiv de idioţi nu pot înţelege limbajul articulat”, a concluzionat dascălul.

Vizată de afirmaţiile acestuia a fost şi directoarea Dorina Tănase. Aceasta a precizat că profesorul va fi cercetat disciplinar. „El scrie foarte multe lucruri nelalocul lor, a încălcat Codul de etică, a încălcat Legea Învăţământului. Ne-am autosesizat în urma articolelor publicate de acesta şi vom vedea ce măsuri vom lua, în Consiliul profesoral. Aceste lucruri dăunează mult imaginii liceului”, spune Dorina Tănase.

Încă din 2013, dascălul se află în conflict cu conducerea liceului, fostul Colegiu de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!