Un devean şi-a găsit maşina furată, scoasă la plimbare de hoţ

92

hot de masiniProprietarul unui autoturism Dacia s-a întâlnit pe stradă cu hoţul care i-a furat maşina. Bărbatul l-a capturat pe infractor şi l-a predat Poliţiei.

Autorul furtului, în vârstă de 48 de ani, din comuna Şoimuş, a fost prins la scurt timp după ce a sustras autoturismul din parcarea unui bloc din Deva. Bărbatul a pornit cu maşina pe străzile din Deva, a ieşit din oraş apoi vrând să ascundă maşina în curtea casei sale din Şoimuş. Între timp, proprietarul maşinii a plecat în urmărirea acesteia

„În timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 7, în apropierea Popasului ,,Izvorul Decebal” , deveanul a observat un autovehicul, proprietatea sa, care rula cu viteză redusă şi fără a avea farurile în funcţiune. Bărbatul a realizat că autoturismul îi fusese sustras şi a reţinut persoana care se afla la volanul acestuia. Echipa operativă deplasată la faţa locului l-a identificat pe suspectul de furt, cu privire la care s-a stabilit că, folosind chei potrivite, a sustras autoturismul din parcare”, a precizat Adriana Voina, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Nu ştia să conducă dar era hoţ de maşini

Hoţul mergea cu farurile stinse pentru că nu ştiuse nici măcar să le aprindă. De fapt, bărbatul nu avea permis de conducere, însă devenise specialist în furturi din maşini. Asupra lui au fost găsite mai multe obiecte provenite din maşinile pe care le-a spart.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. El a fost prezentat Judecătoriei Deva, cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile”, a informat IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.