Un consorțiu sud coreean, interesat de Termocentrala Mintia

894

Un consorțiu de firme sud coreene este interesat de achiziționarea Termocentralei Mintia, potrivit reprezentanților Prefecturii Județului Hunedoara.

„Grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile AKEDA, Hyunday – Power Systems și BKB, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice. În acest sens, reprezentanții consorțiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală”, a informat, luni, Prefectura Județului Hunedoara.
Luni, o delegație a consorțiului a avut întâlniri cu conducerea Prefecturii Județului Hunedoarei și cu reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara. Firmele sud coreene sunt implicate în investiții în energetică și în alte țări din Europa și Asia dar și de pe alte continente. La sfârșitul lunii iulie, Termocentrala Mintia a intrat în conservare, după ce aproape 700 de salariați ai acesteia au fost disponibilizați. Din luna februarie, termocentrala nu mai producea energie electrică și termică.
Termocentrala Mintia, aflată în vecinătatea municipiului Deva, pe malul Mureşului a devenit funcţională în toamna anului 1969.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Un consorțiu sud coreean, interesat de Termocentrala Mintia

  1. Vlăduț

    … după care urmează Apaprod-ul și nimeni nu pare interesat în vreun fel sau altul…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.