ULTRAJ. Tânăr condamnat după ce a lovit cu pumnul în figură un polițist

733

Instanța Judecătoriei Hunedoara l-a condamnat pe Csaba Istefan (21 de ani) la nouă luni de închisoare, cu suspendare, după ce a lovit cu pumnul în faţă un poliţist. Tânărul, cu patru clase, cu antecedente penale, fără loc de muncă şi cu un copil minor în întreţinere, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ultraj.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 27 iunie 2020, Csaba a lovit cu pumnul în zona feţei un agent şef adjunct de poliţie, poliţist în cadrul Poliţiei Oraşului Călan în timp ce acesta îşi exercita atribuţiile de serviciu, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

„La ora 23.14, organele de poliţie au fost sesizate prin SNAU 112 cu privire la faptul că în faţa blocului nr. 2 din Călan, mai multe persoane ascultă muzică la o intensitate ridicată, tulburând astfel liniştea publică. În urma acestei sesizări s-au deplasat la faţa locului doi poliţişti şi doi poliţişti locali. Aceştia au constatat că printre persoanele care ascultau muzică la nişte boxe la intensitate maximă se afla şi inculpatul Csaba Istefan. Acesta, la vederea organelor de poliţie, a devenit agresiv verbal adresând injurii poliţiştilor. Inculpatul nu a dat curs solicitării poliţiştilor de a prezenta actul de identitate şi a plecat de la faţa locului, ocolind blocul şi deplasându-se în lateralul acestuia. Între timp, la faţa locului s-au adunat mai multe zeci de persoane, locatari ai blocurilor din apropiere alertate de strigătele inculpatului. Văzând că şi celelalte persoane s-au solidarizat cu inculpatul, huiduind şi vociferând împotriva organelor de ordine publică, persoana vătămată a scos telefonul mobil cu intenţia de a solicita întăriri. Profitând de neatenţia persoanei vătămate, inculpatul Iştefan Csaba s-a apropiat de aceasta şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în partea stângă a feţei. În urma loviturii primite persoana vătămată s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, pe spate”, se arată în dosarul penal.

După agresiune tânărul a părăsit în fugă locul faptei, fără ca ceilalţi poliţişti să reuşească să-l mai prindă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.