Ultimele zile de închisoare pentru pedofilul Paul Dorday

paul dordayBritanicul Paul Dorday, condamnat în anul 2011 la şase ani de închisoare pentru molestarea a cel puţin zece minori din Valea Jiului, a cerut să fie pus în libertate. Instanţa a admis parţial solicitarea acestuia.

Paul Dorday a petrecut patru ani în închisoare după ce, în august 2010, a fost capturat de ofiţerii de la Crimă organizată. A fost acuzat într-un dosar de pedofilie şi deţinere de materiale pornografice cu minori. Englezul venise în România ca reprezentant al unei multinaţionale, însă scopul vizitelor sale era şi turismul sexual. Ţintele lui Dorday au fost cel puţin zece copii proveniţi din familii sărace şi dezorganizate, din Valea Jiului. În mai 2011, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Paul Dorday la şase ani de închisoare, pentru acte sexuale cu minori. A avut 14 capete de acuzare, însă pedepsele au fost contopite. Zilele trecute, Dorday a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Deva, după ce a solicitat eliberarea condiţionată. „Instanţa a admis parţial solicitarea condamnatului, în sensul că a admis ca el să poată fi prezentat peste două luni, din nou, instanţei, pentru a cere liberarea condiţionată şi nu peste şase luni”, a informat Judecătoria Deva. Astfel, Dorday ar avea şanse să părăsească penitenciarul în următoarele luni. După eliberare, el va fi expulzat din România.

Paul Dorday a fost trimis în închisoare în august 2009, în urma unei acţiuni a DIICOT. El a fost prins într-un apartament împreună cu doi minori, pe care îi abuza sexual. Totodată, procurorii au stabilit că acesta a abuzat sexual peste 10 copii, care îi erau aduşi de un tânăr din Valea Jiului, Ionel Macă. Ionel Macă a fost şi el condamnat, însă anul acesta a fost eliberat din închisoare. Potrivit anchetatorilor, victimele erau momite cu bani în primă fază, apoi erau filmate, pentru a fi şantajate. Abuzurile se petreceau într-un apartament pe care Dorday îl închiriase în Petroşani şi într-o cabană din împrejurimile municipiului. Asupra lui au fost găsite la momentul reţinerii mii de fotografii în forma digital, cu copii înfăţişaţi în timpul unor scene cu caracter sexual.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva