Tupeu de pârnaie. Serghei Gorbunov a dat în judecată Penitenciarul Aiud

Acesta este condamnat la 16 ani pentru că l-a tâlhărit pe patronul unei case de schimb valutar din Deva

Gorbunov

Serghei Gorbunov, cetăţeanul moldovean condamnat la 16 ani de închisoare după ce l-a tâlhărit pe patronul unei case de schimb valutar din Deva se judecă cu Penitenciarul Aiud în cel puţin trei cauze aflate pe rolul instanţelor de judecată. A mai avut încă un proces, pentru întreruperea executării pedepsei, dar a renunţat până la urmă la această speţă.

Nu-i convine nimic

Nu-i convine regimul de detenţie, condiţiile de executare a pedepsei şi multe altele, drept pentru care a dat în judecată puşcăria unde îşi ispăşeşte pedeapsa. Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia şi încarcerat la Penitenciarul Aiud. Pe 4 octombrie 2010, Judecătoria Deva l-a condamnat pe Gorbunov la 13 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu cele pronunţate anterior pentru alte şase condamnări, pentru care primise alţi trei ani. Cetăţeanul moldovean este acuzat că a comis o tâlhărie la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar. La începutul lunii februarie, atacatorul a dat în judecată puşcăria în care îşi ispăşeşte pedeapsa pe motiv că angajaţii nu ar fi respectat condiţiile de refuz de hrană, cât timp acesta a fost în greva foamei. Dar nu este singura cauză în care Gorbunov cheamă la bară conducerea penitenciarului. Astfel, la Judecătoria Aiud mai este pe rol o plângere formulată de Serghei Gorbunov, conform art. 39 din Legea 254/2013 privind regimul de executare a pedepsei, acre are termen de asemena în luna martie, iar peste câteva zile aceeaşi instanţă de judecată va analiza şi contestaţia depusă de Gorbunov în baza art. 598 din Noul Cod de Procedură Penală.

Faptă comisă în 2003

Serghei Gorbunov a fost judecat pentru tâlhărie, el fiind acuzat că l-a atacat, în urmă în 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei. În faţa instanţei, Gorbunov a susţinut că nu el a comis tâlhăria din 2003 şi că, în 2004, în momentul în care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul casei de schimb valutar, a păşit pentru prima oară în municipiul respectiv. Gorbunov afirma că proba ADN pe baza căreia a fost deschis acest dosar a fost “contrafăcută” şi că se încearcă să i se pună în spate un alt “AN” (caz cu autor necunoscut – n.r.). Astfel, avocatul lui Gorbunov a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti şi a spus că prima probă a fost analizată la laboratorul criminalistic al IGPR.

Expertiza ADN cerută şi făcută la IML “Mina Minovici” a constituit motivul mai multor amânări ale judecătorii procesului, însă în cele din urmă cetăţeanul moldovean a fost condamnat de judecători. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara