Trupta Gothic din Petroşani cântă alături de Kempes – legendarul solist al trupei Cargo

Considerat cea mai bună voce rock din ţară, Kempes – fostul solist al trupei Cargo, revine în muzică. De această dată într-un nou proiect în care a cooptat trupa Gothic din Petroşani.

kempesDupă ce ani în şir a absentat de pe piaţa muzicală românească, Ovidiu Ioncu “Kempes”, fostul solist al trupei Cargo revine în forţă în muzică, alături de membrii trupei Gothic din Petroşani. Solistul a pus pe picioare un nou proiect muzical ce se anunţă de excepţie, respectiv Trupa KEMEPS care şi-a făcut debutul în cadrul Silver Church. Noul proiect rock reuneşte patru membri din Gothic, trupa de metal din Petroşani, care a câştigat în 2011 W:O:A Metal Battle România. Aceştia sunt Alin Petruț – chitară, Alin Moise – chitară, Alex Gomez – baterie  şi Talpai Csaba – Bas. Prima piesă înregistrată în noua formulă  “Regăsire” s-a bucurat de critici favorabile, iar iubitorii genului au avut numai cuvinte de apreciere. Chiar dacă trupa Gothic are un alt stil, KEMPES va continua pe heavy metal, a anunţat artistul, care spune că iniţiativa acestei colaborări a aparţinut grupului din Petroşani. “Ei m-au căutat să mă întrebe dacă sunt de acord să facem o piesă împreună, după care colaborarea s-a extins într-un proiect de durată”, a menţionat într-un comunicat Ovidiu Ioncu “Kempes”, care s-a mutat definitiv în Bucureşti.

Formaţia Gothic a fost înfiinţată în decembrie 1992 de Alin Petruţ, în oraşul Lupeni (Hunedoara). Trupa a prestat în sute de concerte, atât în ţară cât şi în străinătate, având peste 100 de apariţii difuzate în emisiuni de specialitate pe posturile naţionale de radio şi televiziune, cât şi articole şi interviuri apărute în cele mai mari publicaţii din România şi străinătate.  Albumul de debut Touch of eternity (1998 Bestial Records) a fost unul dintre cele mai bine vândute albume din metalul românesc în anii 90, piese ca Anguish, Regrets şi Memorial Winter devenind adevarate hituri. Celebra publicatie germană Metal Hammer a acordat nota 9 (din 10) acestui album.

Formaţie “cult” a muzicii metal româneşti

Între 2000 şi 2004, liderul formatiei, Alin Petruţ , a mutat trupa în Belgia, reuşind performanţa de a scoate albumul In gothic1Blood We Trust în 2004 la casa de discuri belgiană, Painkiller Records, cotat pozitiv în reviste din Franţa, Olanda, Germania, Belgia.   Din 2005 trupa Gothic activează în Petroşani, iar în 2009 formaţia l-a cooptat pe Alin Moise, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români, câştigător al concursului naţional de chitară Naţionala de rock 2010.  Concertele susţinute de către gothici adună audienţe full-house aproape în toate ocaziile, având parte de mare succes, conferind trupei statutul de formaţie “cult” a muzicii metal româneşti, după cum menţionează site-urile de specialitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj