OFICIAL: Primăria Aninoasa în insolvenţă. Instituţia va avea doi „primari”: unul ales şi unul numit, care va aproba cheltuielile

169

Primăria Aninoasa intră în insolvenţă. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea formulată de unitatea administrativ-teritorială a oraşului Aninoasa prin ordonatorul principal de credite, primarul Nicolae Dunca. Astfel, Aninoasa va fi condusă administrativ, de luni, de un administrator judiciar numit de instanţă.MAIN aninoasa

Tribunalul Hunedoara a admis, luni, cererea formulată de Primăria Aninoasa pentru declararea procedurii insolvenţei. În acest fel, oraşul hunedorean devine primul din România care recunoaşte că este depăşit de greutăţile financiare. Potrivit dispozitivului sentinţei pronunţate de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara, decizia a fost luată în temeiul art. 59 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvenului nr.46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale şi a dispusdeschiderea procedurii de insolvenţă împotriva unităţii administrativ-teritoriale a oraşului Aninoasa. La unitatea administrativ teritorială a fost deja numit, tot prin aceeaşi sentinţă, un administrator judiciar, respectiv S.C.P. Tudor& Asociaţii S.P.R.L., care va avea un onorariu egal cu indemnizaţia lunară a primarului unităţii administrativ-teritoriale a oraşului Aninoasa majorată cu 30%.

“În temeiul art 66 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvenului nr.46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale sunt suspendate toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra unităţii administrativ-teritoriale. Primarul unitaţii administrativ teritoriale a oraşului Aninoasa va păstra atribuţiile de ordonator principal de credite, până la solicitarea de suspendare a atribuţiilor de ordonator principal de credite, urmând ca atribuţiile prevăzute de art 71 din din Ordonanţa de Urgenţă a Guvenului nr.46/2013 privind criza financiară şi insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale să fie exercitate cu avizul administratorului judiciar”, au mai stabilit magistraţii hunedoreni.

În termen de 5 zile, administratorul judiciar va trebui să notifice deschiderea procedurii de insolvenţă tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de unitatea administrativ-teritorială în instanţă. De asemenea, administratorul judiciar, împreună cu primarul sunt obligaţiu să întocmească un plan de redresare a administraţiei publice.

Îngenuncheată de datorii

Primăria Aninoasa s-a văzut nevoită să ceară în instanţă insolvenţa din cauza datoriilor  imposibil de achitat, care sunt de circa 150% din bugetul local, şi a penalităţilor de întârziere care se acumulau în fiecare zi. De precizat că numai creditul contracatt la o bancă pentru realizarea unor lucrări de investiţii se cifrează la 3,6 milioane de lei. În total, administraţia publică din Aninoasa are arierate de aproximativ 6 milioane de lei către furnizori şi stat.

 

 

Comentarii FB

comentarii
One thought on “OFICIAL: Primăria Aninoasa în insolvenţă. Instituţia va avea doi „primari”: unul ales şi unul numit, care va aproba cheltuielile

  1. motu

    De fapt,acest lucru este o urmare fireasca a politicii falimentare duse de 1 an de zile,de cand au preluat puterea,de catre cei de la U.S.L..
    Dupa atatia ani de stat pe tusa,nu se mai satura de furat!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *