Transport ilegal. Lemne confiscate de polițiști

1666

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Lăpugiu de Jos și Dobra, au efectuat o acțiune de verificare a modului de exploatare, gestionare, depozitare, comercializare și transport al materialelor lemnoase de către diferite persoane fizice și juridice de pe raza o comunelor Zam, Dobra și Lăpugiu de Jos. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Gărzii Forestiere Timișoara.

În contextul acţiunii, la data de 10.03.2021, poliţiştii au identificat în trafic, pe DJ 707A, în localitatea Lăsău, o autoutilitară care transporta 7,13 mc lemn rotund salcâm, fără documente legale de proveniență.

Poliţiştii au solicitat sprijin personalului silvic abilitat, care a efectuat măsurătorile materialului lemnos şi a depus materialul lemnos în custodia Ocolului Silvic Dobra, până la finalizarea verificărilor privind stabilirea provenienței materialului lemnos.

În data de 11.03.2021, poliţiştii şi personalul silvic s-au deplasat pe raza comunei Zam, în suprafața de fond forestier național unde societatea beneficiară a transportului de material lemnos desfășoară activități de exploatare şi au fost constata unele nereguli privind modul de exploatare a materialului lemnos.

Prin urmare, față de operatorul economic a fost luată măsura aplicării a două sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 lei şi s-a dispus confiscarea faptică a volumului de 7,13 mc lemn rotund din specia salcâm, identificată cu ocazia controlului în trafic.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *