Transport ilegal de cherestea

3125

În data de 28 octombrie 2020, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat un camion, înmatriculat în judeţul Alba, încărcat cu material lemnos, care circula pe DN 74, din direcția Abrud spre Brad.
Jandarmii montani au verificat transportul de material lemnos cu ajutorul aplicaţiei SUMAL şi au constatat că acest transport era înregistrat. Însă, exista suspiciunea că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu cel aflat în evidenţă. Astfel, jandarmii montani au solicitat sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Brad care a oprit autocamionul. De asemenea, au fost solicitaţi la faţa locului specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad, care au efectuat calculul cantităţii materialului lemnos transportat.
A rezultat faptul că bărbatul ce conducea autocamionului transporta în plus faţă de catitatea consemnată pe avizul de însoţire, 2,28 mc frize si 3,26 mc cherestea tivita. Cantitatea de material lemnos ce depăşea valoarea înscrisă în avizul de însoţire a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Brad.
Conducătorul autocamionului a fost sancţionat de jandarmii montani cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Valoarea materialul lemnos ridicat în vederea confiscării este de 3.983 lei

De menţionat este faptul că, acelaşi bărbat a mai fost depistat de jandarmii montani încă de două ori, în cursul anului 2020, după ce a comis fapte similare, fiind sancţionat cu amenzi în valoare totală de 9.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *