Traian Berbeceanu, sursă de inspiraţie pentru artiştii din Poliţie

MAIN Traian Berbeceanu foto-citatClaudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara a devenit celebru după ce i-a „urecheat” prin două epistole publicate pe un site de socializare pe şefii Poliţiei Române şi pe cei din Ministerul Public. Supărarea poliţistului a venit după arestarea fostului şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Două scrisori deschise, atribuite poliţistului Claudiu Ionescu, din Hunedoara, au stârnit rumoare pe paginile de socializare, dar i-au stârnit şi pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ofiţerul a răbufnit după ce Traian Berbeceanu a fost arestat pentru infracţiuni legate de favorizarea membrilor unor grupări infracţionale. Poliţistul din Hunedoara le-a transmis colegilor săi că trebuie să ia atitudine. „Ce putem face noi, muritorii de rând? Cred că dacă ne-am strânge vreo 20-30 de polițiști, într-o zi de luni, după ce ne-am lua concediu, am merge la sediul Tribunului Alba sau Hunedoara, am intra in greva foamei şi ne-am lega cu cătușele de gardul tribunalului, cred că am face mult mai mult decât să ne dăm cu părerea pe forumuri si să ne batem cu cărămida-n piept”, scrie poliţistul Claudiu Ionescu, în scrisoarea cu titlul „Căderea Zeilor”. După această scrisoare, în care ofiţerul de poliţie mai afirmă că procurorii nu şi-au făcut treaba în dosarele grele soluţionate de Berbeceanu, în schimb şi-au asumat pe nedrept unele merite, conducerea IPJ Hunedoara a trecut la verificări.

Între timp însă, o nouă scrisoare care i-a fost atribuită ofiţerului de poliţie Claudiu Ionescu a fost publicată pe Internet, dezvăluirile şi reproşurile faţă de Minsiterul Afacerilor Interne au venit de această dată sub forma unui pamflet.  „Dragul meu minister, slujindu-vă 17 ani, îmi dați voie să ies la raport. Am sa încerc, metaforic, să spun ce se întâmplă în grădina dvs, în locul unde lucrez…tutuindu-vă, asta din cauză ca vă cunosc demult. Știi tu că la serviciul unde lucrez suntem 25 de oameni şi avem doua rable în dotare, maşini care nu au ITP-ul făcut şi cu care în fiecare zi rişti să mori din cauză că nu au direcţia bună? Ştii tu ce înseamnă să urmăreşti pe cineva şi să-ţi rămână maşina în intersecție”, se plânge poliţistul, în începutul scrisorii.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat că reprezentanţii IPJ au luat legătura cu ofiţerul de poliţie pentru a clarifica nemulţumirile pe care acesta le-a exprimat în epistolele sale. Potrivit lui Niţu, poliţistul a precizat că unele dintre afirmaţiile sale au fost „metaforice” şi nu trebuiau luate ca atare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști