Traian Berbeceanu, sursă de inspiraţie pentru artiştii din Poliţie

MAIN Traian Berbeceanu foto-citatClaudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara a devenit celebru după ce i-a „urecheat” prin două epistole publicate pe un site de socializare pe şefii Poliţiei Române şi pe cei din Ministerul Public. Supărarea poliţistului a venit după arestarea fostului şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Două scrisori deschise, atribuite poliţistului Claudiu Ionescu, din Hunedoara, au stârnit rumoare pe paginile de socializare, dar i-au stârnit şi pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ofiţerul a răbufnit după ce Traian Berbeceanu a fost arestat pentru infracţiuni legate de favorizarea membrilor unor grupări infracţionale. Poliţistul din Hunedoara le-a transmis colegilor săi că trebuie să ia atitudine. „Ce putem face noi, muritorii de rând? Cred că dacă ne-am strânge vreo 20-30 de polițiști, într-o zi de luni, după ce ne-am lua concediu, am merge la sediul Tribunului Alba sau Hunedoara, am intra in greva foamei şi ne-am lega cu cătușele de gardul tribunalului, cred că am face mult mai mult decât să ne dăm cu părerea pe forumuri si să ne batem cu cărămida-n piept”, scrie poliţistul Claudiu Ionescu, în scrisoarea cu titlul „Căderea Zeilor”. După această scrisoare, în care ofiţerul de poliţie mai afirmă că procurorii nu şi-au făcut treaba în dosarele grele soluţionate de Berbeceanu, în schimb şi-au asumat pe nedrept unele merite, conducerea IPJ Hunedoara a trecut la verificări.

Între timp însă, o nouă scrisoare care i-a fost atribuită ofiţerului de poliţie Claudiu Ionescu a fost publicată pe Internet, dezvăluirile şi reproşurile faţă de Minsiterul Afacerilor Interne au venit de această dată sub forma unui pamflet.  „Dragul meu minister, slujindu-vă 17 ani, îmi dați voie să ies la raport. Am sa încerc, metaforic, să spun ce se întâmplă în grădina dvs, în locul unde lucrez…tutuindu-vă, asta din cauză ca vă cunosc demult. Știi tu că la serviciul unde lucrez suntem 25 de oameni şi avem doua rable în dotare, maşini care nu au ITP-ul făcut şi cu care în fiecare zi rişti să mori din cauză că nu au direcţia bună? Ştii tu ce înseamnă să urmăreşti pe cineva şi să-ţi rămână maşina în intersecție”, se plânge poliţistul, în începutul scrisorii.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat că reprezentanţii IPJ au luat legătura cu ofiţerul de poliţie pentru a clarifica nemulţumirile pe care acesta le-a exprimat în epistolele sale. Potrivit lui Niţu, poliţistul a precizat că unele dintre afirmaţiile sale au fost „metaforice” şi nu trebuiau luate ca atare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate