Traian Berbeceanu a fost eliberat, dar rămâne în afara BCCO. Primele declaraţii ale comisarului

MAIN Traian Berbeceanu foto-citatMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au decis eliberarea din arest preventiv a fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu. Decizia a fost luată în cursul zilei de marţi, după ce iniţial instanţa a amânat pronunţarea soluţiei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat recursul declarat de poliţist la decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care îi era prelungit cu 29 de zile mandatul de arestare preventivă emis în data de 23 octombrie.

Traian Berbeceanu a fost pus în libertate printr-o decizie care a rămas definitivă, însă a primit măsura interzicerii de a părăsi ţara. De asemenea, pe durata anchetei, comisarul şef al BCCO Alba a fost suspendat din funţie şi nu îşi va mai putea exercita meseria de poliţist. „Sper că acest sacrificiu nu o să fie degeaba. Sunt convins că mi se va dovedi nevinovăţia”, a spus Traian Berbeceanu, la eliberarea din arest.

„Vreau din tot sufletul să mă întorc în poliţie, de unde parcă am fost smuls. Cine merge la serviciu doar ca să meargă la serviciu nu cred că poate să obţină performanţe. Pentru mine, locul de muncă, echipa şi instituţia poliţiei au însemnat extrem de mult. Poate la fel de mult ca familia. Tatăl meu a fost un onorabil ofiţer de poliţie, socrul meu a fost ofiţer de poliţie, cumnatul meu este poliţist, verişori de-ai mei sunt poliţişti. Suntem o familie de poliţişti şi aşa am fost crescut de părinţii mei, să respect legea şi să fiu drept şi corect”, a mai spus Berbeceanu.

Poliţistul hunedorean a condus în ultimii opt ani Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, însă a primit o lovitură decisivă pentru cariera lui, după ce în urmă cu o lună procurorii de la DIICOT Alba l-au pus sub învinuire într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea membrilor unor grupări suspectate de infracţiuni de evaziune fiscală şi de acte de violenţă, şantaj şi cămătărie. Berbeceanu a susţinut că este nevinovat în faţa acestor acuzaţii şi că dosarul i-a fost fabricat pentru a fi înlăturat de la conducerea Brigăzii. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis o anchetă pentru a verifica dacă acuzaţiile aduse de Traian Berbeceanu procurorilor care au instrumentat dosarul în care acesta estecercetat sunt reale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara         Tânăr fără permis auto, prins pentru a doua oară de polițiști, în Hunedoara