Tragedie în aviația română. Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit. Cel puțin cinci oameni au murit

570

UPDATE: Șapte oameni care se aflau în elicopterul IAR-330 au decedat. În tragedia din Dobrogea şi-au pierdut viaţa şapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului , la bord se aflau şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar miercuri, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei, informează Ministerul Apărării Naționale.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă. Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

MAPN

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Tragedie în aviația română. Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit. Cel puțin cinci oameni au murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.