Tragedia nedeslușită a unui adolescent din Petrila

79

George Costache, un adolescent de 18 ani, din Petrila, a fost găsit mort la marginea orașului. S-a spânzurat de creanga unui copac cu o seară înainte de a susține prima probă la examenul de Bacalaureat. Cei care l-au găsit au putut observa că purta un tricou cu mesajul „The Walking Dead” (Mortul Umblător), iar unii dintre foștii prieteni ai săi au susținut că tânărul, provenit dintr-o familie modestă, era adesea umilit de alți adolescenți și chiar fusese poreclit „Zombie”.
„Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ți-au zis Zombi. Așa că ai decis sa pui capăt, agățându-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu. De aceea vreau să vă rog și să vă încurajez să fiți buni și plini de compasiune și de dragoste față de cei din jurul vostru, pentru ca niciodată nu știți prin ce trec și ce simt ei. Nu merită să faci un om sa sufere, să-l rănești. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Și nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să își dorească să își ia viața”, a fost mesajul unei foste prietene a adolescentului, publicat pe pagina de socializare, potrivit ziarului local Gazeta de dimineață.
George Costache era absolvent al Grupului Școlar „Constantin Brâncuși” din Petrila se număra printre elevii cu rezultate bune la învățătură, având o medie generală peste 9.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.