Tragedia care a cutremurat Deva la început de an

Foștii apropiați ai elevului din Deva, găsit mort după ce fusese dat dispărut de familie, au fost șocați de vestea tragediei. Au aprins lumânări la locul unde a fost găsit cadavrul tânărului Radu Ionescu, în fața „clădirii fantomă” din vecinătatea Liceului de Arte.

Trupul neînsufleţit al lui Radu Ionescu, un adolescent de 18 ani, din Deva, elev în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Regina Maria” din Deva, dispărut de acasă în seara de 31 decembrie 2020, a fost găsit miercuri, 6 ianuarie 2021, la baza clădirii nefinalizate.

„În data de 6 ianuarie 2021, ora 12:46, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe la baza unui imobil situat pe strada Ciprian Porumbescu din municipiul Deva se află cadavrul unei persoane de sex masculin. Poliţiştii ajunsi la faţa locului au stabilit identitatea pesoanei decedate, ca fiind tânărul de 18 ani, dispărut în data de 31 decembrie 2020. Cadavrul a fost ridicat si transportat la Seviciul de Medicină Legală, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor morţii”, informau reprezentanţii Inspetoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Nu se cunosc împrejurările exacte ale morţii tânărului: acesta fie s-ar fi aruncat de pe acoperişul clădirii (unde a fost descoperită o sticlă de whisky pe care acesta o luase într-un rucsac şi telefonul său), fie s-ar fi prăbuşit, în gol, accidental, de la o înălţime de aproape 20 de metri.

Joi, mai mulţi foşti colegi şi apropiaţi ai tânărului au prins candele şi lumânări la locul tragediei. Unii dintre ei au relatat că Radu suferea din cauza depresiei şi anxietăţii şi că ar fi consumat uneori substanţe interzise. Era singuratic şi nu prea ieşea din casă, însă era pasionat de fotografii, spun aceştea.

„Cred că s-a aruncat în gol, de pe acoperiş. Avea la el o sticlă de Jack, care era pe jumătate băută şi ar fi consumat ceva pastile care să îi dea adrenalină, din câte am auzit”, a povestit unul dintre foştii săi apropiaţi. Ipoteza că acesta ar fi consumat substanţe interzise nu a fost confirmată, până în prezent, de anchetatori.

Tânărul arată un mesaj pe care Radu l-ar fi trimis unui prieten înainte cu două – trei săptămâni de a muri.

„Sunt blocat într-un coșmar, nu sunt ok, ştiu că eşti confuz, dar aşa e, aş vrea să pot sa schimb totul, de la început spre sfârșit, spre deosebire de Dumnezeu, corpul meu, fie că schimb totul de la început până la final, tot aici o să fie. Dar nu, sunt blestemat. O să îmi fie viaţa, aşa am văzut-o, de la început, de ar fi o opţiune, una încât să ştiu că totul o să fie bine”, a fost mesajul lăsat de Radu Ionescu.

Locul de unde s-a prăbuşit tânărul în gol este o „clădire a groazei”, deşi se află în curtea Liceului de Artă. „Nu cred că este elev din zonă să nu fi intrat în acest bloc părăsit, care trebuia să fie o şcoală. Pare periculos numai când te vezi în ea, dar să te şi urci pe acoperişul ei, pe pantele abrupte de beton, unde nu au mai fost puse trepte, şi să treci peste găurile prin care poţi să calci în gol. Aici se adăposteau oamenii străzii şi consumatorii de aurolac, iar copiii se mai jucau printre încăperile ei”, povesteşte un adolescent, fost apropiat al tânărului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!