Traficanții de droguri care au adus în țară aproape opt kilograme de cannabis. Le-au ascuns în stomac

Daniel Sabou (36 de ani), Sorin Puiu (21 de ani) şi Lucian Burci (39 de ani) au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru trafic internaţional de droguri. Daniel Sabou a primit trei ani şi trei luni de închisoare, iar colaboratorii săi câte doi ani şi şase luni de închisoare.

Cei trei au fost arestaţi în luna aprilie, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii şi ofiţerii de la Crimă Organizată, fiind acuzaţi că au introdus în ţară cantităţi mari de haşiş.

„Investigaţiile au relevat faptul că unii dintre cei implicaţi s-ar fi aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga, introducând drogurile în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, pe care le-ar fi comercializat în judeţul Hunedoara. În 14 aprilie a.c., când membrii grupării au ajuns în ţară, în urma unui control efectuat de medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, pe Aeroportul Cluj-Napoca, s-a constatat că unul dintre ei avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete”, informa Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Peste şapte kilograme de droguri trecute prin stomac

Anchetatorii susţin că în perioada septembrie 2016 – februarie 2017, Daniel Sabou a introdus în ţară, prin intermediul coletelor, cantitatea de aproximativ 3,5 kilograme rezină de cannabis şi i-a instigat pe ceilalţi doi inculpaţi să efectueze în data de 10 aprilie 2017 deplasarea în Spania pentru a achiziţiona droguri şi a le introduce în ţară. Drogurile erau vândute cu 200 de lei, pentru fiecare caşetă de cinci grame de cannabis. Ceilalţi doi hunedoreni au transportat în total aproape patru kilograme de cannabis, primind câteva sute de euro pentru transport.

A început ca muncitor sezonier

Din februarie 2016, Daniel Sabou s-a deplasat în Maroc pentru a efectua munci sezoniere în domeniul construcţiilor. Hunedoreanul a fost abordat de un cetăţean marocan care i-a prezentat o oportunitate de a câştiga sume de bani, respectiv să transporte în stomac cantităţi de haşiş ambalate sub formă de caşete până în Spania, iar de acolo să fie preluate de o persoană din anturajul lui. În următoarele luni, Daniel Sabou a efectuat mai multe transporturi, primind de la cetăţeanul marocan suma de 300 de Euro pentru fiecare activitate.

A preluat afacerea de la marocan
Din septembrie 2016, Daniel Sabou a luat hotărârea să se deplaseze pe cont propriu în Maroc, să achiziţioneze haşiş, să-l transporte în stomac până în Spania, iar apoi să-l trimită în România sub formă de colet. Drogurile erau ascunse în caşete, care însumau fiecare cinci grame.

„Cu această ocazie am mers în Spania, de obicei în Malaga, am mers cu feribotul în Maroc, am cumpărat 80 de caşete cu haşiş cu suma de 400 de Euro, am înghiţit aceste caşete, iar în România am ajuns cu 25 de caşete cu haşiş întrucât restul de 55 caşete le-am pierdut. Am vândut cele 25 de caşete cu preţul de 200 lei caşeta unor persoane din municipiul Hunedoara. Clienţii pentru haşiş mi i-am racolat prin intermediul reţelei de socializare Facebook, eu dându-mi numărul de telefon”, relata Daniel Sabou.

În toamna anului trecut au fost recolaţi şi ceilalţi doi membri ai grupării.
„În octombrie 2016 am mers în Spania împreună cu Lucian, căruia i-am dat detalii cu privire la activitatea de transport a drogurilor în stomac şi de oportunitatea de a obţine sume de bani. Lucian a fost de acord să meargă împreună cu mine în Malaga, după care am mers amândoi în Maroc şi am ingerat amândoi puţin peste 100 de caşete cu haşiş. O parte le-am trimis apoi prin colet în România. După comercializarea lor i-am dat aproximativ 200 de Euro lui Lucian”, declara Daniel Sabou.

Ulterior, în afacerea ilegală a fost racolat şi Sorin Puiu. „La un transport, acesta a reuşit să ingereze o cantitate mare de caşete cu haşiş, din câte îmi aduc aminte aproximativ 160 caşete, iar eu împreună cu Lucian restul până la 240 de caşete. Din această cantitate, 200 de caşete le-am lăsat în Spania, iar 40 le-am trimis prin colet în România”, afirma condamnatul.

În luna aprilie, după mai multe transporturi reuşite de cei trei hunedoreni, aceştia au fost prinşi. Şi-au recunoscut faptele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii         Blocaj pe Autostrada Lugoj – Deva, înaintea inaugurării Loturilor 3 și 4. Probleme grave semnalate de CNAIR         Parcare privată înființată ilegal în centrul Devei         Recepția a 43 de kilometri din Autostrada Lugoj – Deva este programată luni         ASEDIU POLITIC LA FABRICA DE ARMAMENT. Un demnitar a dat spargere la actele SRI, e anchetat penal şi promovat de PSD