Trafic cu prăjituri. Amendă de 20.000 de lei pentru o firmă hunedoreană de panificaţie

73

O acţiune organizată la nivel naţional de poliţişti, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie, a dus la descoperirea a zeci de kilograme de prăjituri şi fursecuri fără documente legale, ce aparţiuneau unei societăţi de panificaţie din judeţul Hunedoara.

fursecuriTransportul ilegal a fost descoperit de poliţiştii din judeţul Cluj, în timpul acţiunilor de control, iar firma hunedoreană s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei şi, totodată a rămas şi fără prăjituri. “Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Cluj au oprit în trafic o autospecială ce aparținea unei societăți comerciale cu sediul în județul Hunedoara, care transporta produse de patiserie. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, pentru 83 de kg. de prăjituri și fursecuri nu există documente de însoțire a mărfii. În cauză, s-a dispus reținerea, în vederea confiscării, a cantității respective de produse și sancționarea societății, cu amendă contravențională de 20.000 de lei”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La nivel naţional au fost constatate 275 de infracțiuni şi au fost aplicate peste 9.300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.400.000 de lei, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru verificarea operațiunilor cu produse cerealiere și de panificație. De asemenea, a fost suspendată/oprită activitatea la 7 unități de morărit și panificație și au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri de peste 1.800.000 de lei. Activitățile derulate  au avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație, după cum au precizat oficialii IGPR. În total, în ultima lună, Poliția Română a efectuat peste 20.000 de controale. Dintre acestea, aproape 5.500 au fost la societăți comerciale, peste 3.000 la persoane fizice, iar 11.720 au vizat mijloace de transport.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.