A trădat Petre Nica interesele ortacilor?! Liderul minerilor din Valea Jiului, acuzat că a pactizat cu administraţia

Liderul Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, este acuzat că a bătut palma, pe la spatele oamenilor pe care îi reprezintă, cu administraţia din minerit şi energie.

nicaLiderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca, îl acuză pe preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, că a trădat interesele ortacilor pe care îi reprezintă şi a bătut palma cu administraţia Complexului Energetic Hunedoara. Jurca îi adresează lui Nica, public, o întrebare directă referitoare la drepturile pierdute de angajaţii CEH cu acordul direct al liderului de sindicat: „La ce înţelegere aţi ajuns cu administraţia CEH-SA în şedinţa CA din data de 6 iunie 2014,dar şi după ce împreună cu dl Andronache Daniel (ex-directorul CEH) aţi fost la dl Ministru al Energiei – dl Nicolescu Răzvan? Urmările se vor vedea zilele următoare. Din nefericire am fost puţini cei care am încercat tot posibilul să nu se aprobe un BVC al CEH-SA (de ex la CEO la Gorj,nu s-a aprobat) şi să încercăm să trecem anul ăsta într-un fel sau altul şi să vedem ce trebuie să facem anul viitor”, spune liderul ortacilor de la Livezeni. Acesta spune că are şi documentul incriminator, pe care îl va face public în perioada următoare.

În replică, Petre Nica spune că a auzit despre acuzele aduse, însă acestea nu au suport real. „Domnul Jurca nu are ce să facă public, pentru că nu există un astfel de acord. Este încă o încercare a acestuia de a denigra în continuare, mânat de interese personale sau de altă natură. Discuţiile au fost strict cu domnul ministru şi doar am participat la Consiliul de Administraţie. Oricum, nu ştiu ce mai reprezintă dl. Jurca”, a spus preşedintele Sindicatului „Muntele”.

Război deschis între sindicalişti

De precizat, însă, că între Nica şi Jurca a izbucnit un război deschis chiar după ce liderul minerilor de la Livezeni s-a retras în toamna anului trecut, împreună cu oamenii pe care îi conduce, din Sindicatul „Muntele”. Atunci, Nica l-a acuzat că a deturnat aproximativ 150.000 de lei din cotizaţiile minerilor strânse în anul 2013, bani pentru care nu a depus, în ciuda numeroaselor somaţii, documente justificative. De precizat că aceste cotizaţii au fost colectate în perioada în care sindicatul de la Livezeni era afiliat la Sindicatul „Muntele”, cu reprezentativitate la nivelul Complexului Eneregtic Hunedoara, însă banii nu au mai ajuns niciodată în conturile acestei formaţiuni sindicale. „În data de 8 septembrie, în Conferinţa Sindicatului „Muntele” acesta şi-a depus mandatul din funcţia de vicepreşedinte. La acel moment a fost somat să desemneze o altă persoană care să se ocupe de gestionarea fondurilor depuse în subcontul deschis pentru Livezeni, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, sprijinit şi de conducerea societăţii, a virat în alt subcont cotizaţiile respective. Ulterior, a fost somat să depună documentele contabile care să ateste modul în care a cheltuit banii, dar a făcut un pas înapoi, părăsind organizaţia sindicală. Nu a depus documentele justificative pentru cotizaţiile strânse pe tot parcursul anului 2013”,a  explicat la vremea respectivă preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, anunţând totodată că a  formulat şi plângere penală pe numele acestuia.

Lacataş – „ştampila electronică”

Petre Nica nu este primul lider  de sindicat acuzat că a trădat interesele ortacilor pe care îi reprezintă. Şi Zoltan Lacataş, preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului a fost numit – pe vremea când organizaţia deţinea reprezentativitatea – ştampila electronică a ex-directorului general al CNH, Daniel Surulescu. Acesta era acuzat că semnează şi acceptă orice propunere a administraţiei şi că a negociat cel mai dezavantajos Contract Colectiv de Muncă al minerilor din Valea Jiului numai ca să nu îi supere pe cei din conducerea Companiei Naţionale a Huilei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție