Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare

Petrecerile de toamnă din fonduri de la bugetul local au costat zeci de mii de lei mai multe administrații locale, din Hunedoara, însă primarii, aflați în centrul atenției, au profitat din plin de ele.

Primăria Lupeni a plătit 70.000 de lei pentru recitalurile artiștilor Mirabela Dauer și Raoul, invitați să cânte pentru vârstincii și educatorii din municipiu. Evenimentul a avut loc în perioada 2 – 4 octombrie, și a fost dedicat aniversării Zilei Mondiale a Vârstnicilor (1 octombrie) și Zilei Educației (5 octombrie) vor fi marcate și în comunitatea locală din municipiul Lupeni. Recitalurile muzicale au avut loc la Palatul Cultural „Minerul” din municipiu și au fost deschise de discursurile primarului Lucian Resmeriță. Cei care au dorit să asiste la evenimente au primit invitaţii gratuite, distribuite în școlile din municipiu sau ridicate de la Palatul cultural.

Primarul le-a dat tocană oamenilor
Primăria Petroșani a cheltuit, la rândul ei, 14.300 de lei, din bugetul local, pentru a-i „omeni” pe localnici cu ocazia „Târgului de produse tradiționale” din 13 octombrie. Banii au fost alocați de la bugetul local pentru prepararea și distribuirea a 1.000 de porții de tocană de oaie și păsat. Evenimentul a avut loc în centrul civic al municipiului, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a ocupat de împărțirea porțiilor, către sutele de oameni care s-au așezat la coadă. „Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am servit 1.000 de porții de păsat și tocană de oaie petroșănenilor care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroșani”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Premii pentru vârstnici
Primăria Hunedoara a alocat 80.000 de lei pentru premierea familiilor care au sărbătorit sau vor celebra în acest an „Nunta de aur”. 99 de familii de vârstnici din municipiu au fost invitate la o cină festivă, la o sală de evenimente din municipiu. Cuplurile au fost premiate de primarul Dan Bobouțanu. „Considerăm oportun să sărbătorim familiile care în acest an au aniversat sau aniversează 50 de ani de căsnicie. Într-un cadru festiv, familiile vor primi un premiu de 500 lei, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. De asemenea, va fi organizată şi o masă festivă la care vor lua parte cuplurile premiate”, se arată în proiectul prin care au fost alocați banii. Și în municipiul Deva au avut loc acțiuni similare.
Primarii pregătesc noi petreceri în perioada următoare, cele mai multe ocazionate de ziua de 1 Decembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”