Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare

Petrecerile de toamnă din fonduri de la bugetul local au costat zeci de mii de lei mai multe administrații locale, din Hunedoara, însă primarii, aflați în centrul atenției, au profitat din plin de ele.

Primăria Lupeni a plătit 70.000 de lei pentru recitalurile artiștilor Mirabela Dauer și Raoul, invitați să cânte pentru vârstincii și educatorii din municipiu. Evenimentul a avut loc în perioada 2 – 4 octombrie, și a fost dedicat aniversării Zilei Mondiale a Vârstnicilor (1 octombrie) și Zilei Educației (5 octombrie) vor fi marcate și în comunitatea locală din municipiul Lupeni. Recitalurile muzicale au avut loc la Palatul Cultural „Minerul” din municipiu și au fost deschise de discursurile primarului Lucian Resmeriță. Cei care au dorit să asiste la evenimente au primit invitaţii gratuite, distribuite în școlile din municipiu sau ridicate de la Palatul cultural.

Primarul le-a dat tocană oamenilor
Primăria Petroșani a cheltuit, la rândul ei, 14.300 de lei, din bugetul local, pentru a-i „omeni” pe localnici cu ocazia „Târgului de produse tradiționale” din 13 octombrie. Banii au fost alocați de la bugetul local pentru prepararea și distribuirea a 1.000 de porții de tocană de oaie și păsat. Evenimentul a avut loc în centrul civic al municipiului, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a ocupat de împărțirea porțiilor, către sutele de oameni care s-au așezat la coadă. „Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am servit 1.000 de porții de păsat și tocană de oaie petroșănenilor care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă pe Centrul Civic al municipiului Petroșani”, a declarat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Premii pentru vârstnici
Primăria Hunedoara a alocat 80.000 de lei pentru premierea familiilor care au sărbătorit sau vor celebra în acest an „Nunta de aur”. 99 de familii de vârstnici din municipiu au fost invitate la o cină festivă, la o sală de evenimente din municipiu. Cuplurile au fost premiate de primarul Dan Bobouțanu. „Considerăm oportun să sărbătorim familiile care în acest an au aniversat sau aniversează 50 de ani de căsnicie. Într-un cadru festiv, familiile vor primi un premiu de 500 lei, o diplomă de fidelitate şi un buchet de flori. De asemenea, va fi organizată şi o masă festivă la care vor lua parte cuplurile premiate”, se arată în proiectul prin care au fost alocați banii. Și în municipiul Deva au avut loc acțiuni similare.
Primarii pregătesc noi petreceri în perioada următoare, cele mai multe ocazionate de ziua de 1 Decembrie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie         Accident rutier pe șoseaua Hațeg – Hunedoara         Zona de agrement Râușor va avea rețea de apă și canalizare         O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA. Cazul cu „slugi la directoarea liceului”, închis în coadă de peşte         Ziua Iei românești și Sânzienele, celebrate la muzeu         Carmen Hărău: „PSD-ALDE lasă în voia sorții legea pensiilor”         Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică