Top 7 al locurilor din Hunedoara faimoase prin fenomene paranormale

Mai multe locuri din Hunedoara au adunat de-a lungul timpului numeroase mărturii despre fenomene inexplicabile, care le-au adus notorietatea. Iată câteva dintre reperele sale:

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor a devenit în ultimii ani o destinaţie preferată a turiştilor pasionaţi de legende sumbre şi paranormal. A fost asociat cu Vlad Ţepeş „Dracula”, voievodul Ţării Româneşti, despre care unele legende spun că a fost ţinut prizonier într-o temniță a cetății. Poveştile despre spiritele malefice care bântuie castelul s-au perpetuat în ultimii ani şi au făcut ca monumentul să fie inclus de mai multe publicaţii internaţionale între cele înfricoşătoare locuri de pe planetă.

Sărăcâmb

Săcărâmb, satul din Munţii Metaliferi înfiinţat în zona uneia dintre cele mai mari exploatări aurifere şi de metale rare din Europa ultimelor secole este înconjurat de o pădure stranie. Pădurea de argint, cum îi spun localnicii, a devenit în ultimii ani tot mai căutat de pasionaţii de ezoterism şi de mistere. Unii localnici au susțiinut că pădurea şi împrejurimile ei au fost „vizitate” de OZN-uri, mai multe apariţii misterioase fiind înregistrate de-a lungul timpului aici. De asemenea, susțin oamenii locului, întreg Săcărâmbul, nu doar pădurea de argint, reprezintă un centru energetic foarte puternic.

Masivul Retezat

În 1991, o poveste despre fenomenele paranormale observate în Retezat îi înfiora pe localnici. Ziariștii de la „Zori Noi” relatau în 14 august că într-una din nopțile precedente şapte persoane, turişti şi salvamontişti, au văzut o formaţiune asemănătoare unui OZN deasupra Retezatului. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. În 13 august 1991, un avion IL-18, cu nouă oameni la bord, s-a prăbuşit în apropiere vârfului Custura din Retezat, fără a lăsa supravieţuitori. Tragedia a fost cauzată de o eroare de pilotaj, însă nu puțini au fost cei care au asociat-o cu relatarea senzațională.

Lacul Cinciș

Lacul Cinciș a fost creat în anii ’60 pe vertele a cinci sate de pe Valea Cernei, iar de-a lungul timpului mulți localnici și oaspeți ai săi au relatat despre fenomene bizare petrecute aici. „În jurul orei 23:30, am observat împreună cu tatăl meu un cerc luminos de diametru relativ mare, care s-a înălţat deasupra pădurii de pe malul opus, numit Tătăuș, şi a rămas mult timp nemişcat, aproximativ o oră, după care a dispărut. În prima fază am crezut că a luat foc pădurea, după care ne-am dat seama că e un cerc „de foc” care s-a delimitat de lizieră. Sunt convins că am văzut un OZN sau un fenomen al naturii foarte ciudat, pe care nu l-am mai semnalat de atunci niciodată în zona respectivă”, relata un utilizator al formului RUFOn, dedicat amatorilor de fenomene OZN.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?