Top 7 al locurilor din Hunedoara faimoase prin fenomene paranormale

Mai multe locuri din Hunedoara au adunat de-a lungul timpului numeroase mărturii despre fenomene inexplicabile, care le-au adus notorietatea. Iată câteva dintre reperele sale:

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor a devenit în ultimii ani o destinaţie preferată a turiştilor pasionaţi de legende sumbre şi paranormal. A fost asociat cu Vlad Ţepeş „Dracula”, voievodul Ţării Româneşti, despre care unele legende spun că a fost ţinut prizonier într-o temniță a cetății. Poveştile despre spiritele malefice care bântuie castelul s-au perpetuat în ultimii ani şi au făcut ca monumentul să fie inclus de mai multe publicaţii internaţionale între cele înfricoşătoare locuri de pe planetă.

Sărăcâmb

Săcărâmb, satul din Munţii Metaliferi înfiinţat în zona uneia dintre cele mai mari exploatări aurifere şi de metale rare din Europa ultimelor secole este înconjurat de o pădure stranie. Pădurea de argint, cum îi spun localnicii, a devenit în ultimii ani tot mai căutat de pasionaţii de ezoterism şi de mistere. Unii localnici au susțiinut că pădurea şi împrejurimile ei au fost „vizitate” de OZN-uri, mai multe apariţii misterioase fiind înregistrate de-a lungul timpului aici. De asemenea, susțin oamenii locului, întreg Săcărâmbul, nu doar pădurea de argint, reprezintă un centru energetic foarte puternic.

Masivul Retezat

În 1991, o poveste despre fenomenele paranormale observate în Retezat îi înfiora pe localnici. Ziariștii de la „Zori Noi” relatau în 14 august că într-una din nopțile precedente şapte persoane, turişti şi salvamontişti, au văzut o formaţiune asemănătoare unui OZN deasupra Retezatului. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. În 13 august 1991, un avion IL-18, cu nouă oameni la bord, s-a prăbuşit în apropiere vârfului Custura din Retezat, fără a lăsa supravieţuitori. Tragedia a fost cauzată de o eroare de pilotaj, însă nu puțini au fost cei care au asociat-o cu relatarea senzațională.

Lacul Cinciș

Lacul Cinciș a fost creat în anii ’60 pe vertele a cinci sate de pe Valea Cernei, iar de-a lungul timpului mulți localnici și oaspeți ai săi au relatat despre fenomene bizare petrecute aici. „În jurul orei 23:30, am observat împreună cu tatăl meu un cerc luminos de diametru relativ mare, care s-a înălţat deasupra pădurii de pe malul opus, numit Tătăuș, şi a rămas mult timp nemişcat, aproximativ o oră, după care a dispărut. În prima fază am crezut că a luat foc pădurea, după care ne-am dat seama că e un cerc „de foc” care s-a delimitat de lizieră. Sunt convins că am văzut un OZN sau un fenomen al naturii foarte ciudat, pe care nu l-am mai semnalat de atunci niciodată în zona respectivă”, relata un utilizator al formului RUFOn, dedicat amatorilor de fenomene OZN.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus